HEALTH FAVORITE: Blauwe Bessentaart

Deze blauwe bessentaart is verry berry good! Je doet er namelijk goed aan om regelmatig blauwe bessen aan je voedingspatroon toe te voegen, want wist je dat dit kleine besje over grote gezondheidskrachten beschikt? De blauwe bes staat vooral bekend om zijn krachtige antioxidantfunctie en dat is niet het enigste! Naast de vele vitamines, mineralen en aminozuren werkt de blauwe bes intern ontsmettend en ontgiftend. Wat is dan een lekker en gezond recept met blauwe bessen? Deze blauwe bessentaart, gemaakt van noten & cacao! Het is een rauwe taart: dit houdt in dat je de taart niet bakt. Hierdoor is de bessentaart gemakkelijk en snel te bereiden voor iedereen. Vegan, vrij van gluten, van suiker en van zuivel. Ideaal als gezond gebak op een feestje!
Deze gezonde blauwe bessentaart maak je gemakkelijk en snel met slechts 4 ingrediënten! 

*Voor het maken van deze blauwe bessentaart heb je een blender en een cupcakevorm nodig. Heb je nu geen cupcakevorm in huis? No panic! Deze dient namelijk als vormer van de rauwe bessentaartbodems, maar met een klein kommetje moet het ook lukken!

Recept blauwe bessentaart

(voor 2 blauwe bessentaartjes)

 • 50 gram amandelen
 • 100 gram blauwe bessen
 • 1,5 eetlepel rauwe cacaopoeder
 • 4 geweekte dadels

Blauwe bessentaart-bodem:

 1. Leg de dadels van te voren minimaal een uurtje in lauw warm water om te weken (hierdoor worden ze zachter zodat het mengen beter lukt).
 2. Maal dan eerst met een blender de amandelen tot een fijn meel.
 3. Voeg hier dan de dadels en het cacaopoeder aan toe en mix totdat er een licht plakkerig mengsel ontstaat.
 4. Verdeel dit door tweeën en schep het in 2 cupcakevormpjes.
 5. Vorm hiervan met je vingers een mooi ‘kuipje’. Druk bijvoorbeeld eerst het midden plat en werk zo naar buiten. Dit zijn de rauwe taartbodems.
 6. Zet de rauwe taartbodems voor ongeveer 20 minuten in de diepvries, zodat ze wat kunnen ‘opstijven’.

Blauwe bessentaart-vulling:

 1. Hiervoor mix je 100 gram blauwe bessen in een blender fijn en schep je dit in de blauwe bessentaart-bodems.
 2. Eventueel kun je de bessentaart dan weer even terug in de vriezer zetten, zodat ook de vulling lekker fris is, maar je kunt hem ook meteen serveren. Geniet van deze gezonde blauwe bessentaart!

Variatietip:
Deze blauwe bessentaart kun je eventueel ook maken met losse blauwe bessen erin. Het blenden van de bessen zorgt ervoor dat er meer bessen in de bessentaart bodem passen. Ook kun je afwisselen met ander fruit, kijk maar eens naar deze suikervrije chocolade aardbeien taartjes!

Blauwe bessen zitten boordevol gezonde stoffen. Ze zijn zeer gunstig bij hart en vaatziekten, omdat blauwe bessen het cholesterol onder controle houden. De echte ware gezondheidswinst van deze blauwe bes zit hem in de sterke antioxidantfunctie. Antioxidanten gaan veroudering en schade tegen. In ons lichaam vindt dagelijkse oxidatie plaats, doordat we bijvoorbeeld simpelweg eten verbranden en het lichaam in zijn algemeenheid altijd aan de praat gehouden moet worden. Hierbij komen afvalstoffen vrij, die door antioxidanten onschadelijk gemaakt kunnen worden. Dus ook al eet & leef je gezond, je kunt niet helemaal voorkomen dat er schadelijke stoffen in het lichaam ontstaan. Taarten worden meestal gemaakt van meelsoorten waarin gluten verwerkt zijn. Deze bessentaart is gemaakt met echte amandelen waardoor het een bron is van o.a. vitamine B, eiwitten en allerlei mineralen. Een gezond snoepgoed! Ik hoop dat ik je met dit recept geïnspireerd hebt, laat je het me weten? 

Special thanks to Cherelle van www.kickstartyourhealth.nl
Receive Updates

No spam guarantee.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *