RECEPT: Homemade Kwarkbrood

Het was alweer een tijdje geleden dat ik dit kwarkbrood heb gemaakt, maar hij is zo verslavend lekker dat ik hem weer ben gaan maken. Ik neem het vaak mee naar mijn werk als lunch of eet het bij een kopje koffie of thee. Je kan hem beleggen met een lekker plakje kaas, notenpasta of iets jij wat jij lekker vind. Wat ook lekker is om te proberen is om er wat kaneel of honing aan toe te voegen zo wordt het wat zoeter en krijg je meer een cake idee. Ik ben zeer benieuwd wat jullie eraan toe zouden voegen.

Maak dit heerlijke kwarkbrood ook en geniet ervan!

Ingrediënten:

  • 250 gr kwark
  • 2 eieren
  • 150 gr rijstmeel
  • 50 gr boekweitmeel
  • 50 gr cranberry’s
  • 50 gr gemengde noten
  • 40 gr rozijnen
  • 2 tl bakpoeder
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
  • Klop de eieren samen met de kwark los in een kom.
  • Voeg het rijstmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder en wat zout toe. Wees niet te zuinig met het zout. Het brood kan wel wat hebben.  
  • Meng het goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
  • Hak de noten grof en voeg deze samen met de rozijnen en cranberry’s  bij het beslag. Roer nogmaals om.
  • Bekleed een cakevorm van 23 cm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
  • Bak het brood in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *