ENJOY: De beste sportdocu´s van het afgelopen jaar

Nu de kerstvakantie er bijna aankomt, staan alle kerstklassiekers natuurlijk ook alweer klaar om uitgezonden te worden. Heb je geen zin meer in All You Need Is Love en heb je Home Alone ook al voor de honderdste keer gezien? Dan heb ik nog wel wat goede kijktips voor je. Daar kom je kerstavond wel mee door!

Fittest on Earth: A decade of fitness
Dit verslag van de tiende editie van de Reebok Crossfit games is mooier en persoonlijker dan alle voorgaande edities. De toewijding, de blijdschap, maar ook het intense verdriet van verliezen worden laten zien in deze documentaire. En mocht je er nog aan twijfelen of Crossfit een echte topsport is, na deze docu weet ik zeker dat je overtuigd bent.
Netflix, 1u 55 min

La Décima
Deze zomer heeft Rafael Nadal geschiedenis geschreven door als eerste tennisser tien keer Roland Garros te winnen. Deze tiende overwinning was een extra bijzondere omdat hij geen enkele set verloor. Eurosport volgde de Spaanse gravelkoning in de voorbereiding op het legendarische toernooi.
Eurosport, 25 min

Winning
Wat hebben de meeste topsporters gemeen? Dat ze tot het uiterste gaan om te winnen. In deze documentaire worden de fantastische carrières van Martina Navratilova, Jack Nicklaus, Nadia Comaneci, Edwin Moses en Esther Vergeer uitgelicht, waarbij de nadruk wordt gelegd op de ultieme drang om de beste van de wereld te zijn.
Netflix, 1u 17 min

Breaking2
Op zaterdag 6 mei 2017 hebben de topatleten Kipchoge, Tadese en Desisa geprobeerd om een marathon te lopen onder de magische grens van twee uur. Om 5:45 ´s morgens startten de lopers op het circuit in Monza. Door alle invloeden van buitenaf weg te nemen, hoopte hoofdsponsor Nike het menselijk lichaam in staat te stellen om het onmenselijke te doen. Maar gaat het ook lukken?
National Geographic, 55 min

Marlou van Rhijn, Blade Babe
Tijdens de Paralympische Spelen won ze zilver en goud, dus er wordt veel van Marlou verwacht in Rio. De NOS volgt haar tijdens haar voorbereidingen op deze spelen. Het resultaat is deze docu, waarin Marlou laat zien wat voor topsporter ze is.
NOS, 1 ep, 33 min

Dit waren mijn favorieten van het afgelopen jaar, maar ik heb natuurlijk ook lang niet alles gezien. Heb ik nog een mooie docu of een goede serie gemist? Laat het hieronder weten!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *