Fit to Fat to Fit #19

Mijn lijf is volop aan het veranderen, daarnaast ook mijn hormonen, gewicht en centimeters. Er is echter één probleem, het is niet in balans, het schommelt afgelopen weken steeds en hierdoor schommelen mijn gedachten mee en dat is niet altijd fijn. Die balans vinden is nog een dingetje als drukke mama en ondernemer, maar ik heb mezelf voorgenomen om nóg meer en beter voor mezelf te zorgen. Je leeft tenslotte maar één keer!

Ik vraag mezelf hardop af waarom het sporten zo goed als vanzelf gaat – en ik vandaag zelfs een flinke workout gedaan hebt met een opkomend griepje in aantocht, die hopelijk daarmee ook gelijk verdwijnt 😉 – en waarom mijn voeding nog zo moeizaam gaat. In mijn hoofd maak ik vaak ruzie met 2 bekende stemmetjes, de één zegt “Waarom moet ik überhaupt eten, veel te druk en geen tijd of zin” en de andere zegt “Eet nu gewoon goed en zorg goed voor jezelf”, herkenbaar? Daar gaat het dus vaak mis, dan vergeet ik weer een tussendoortje, drink ik te weinig water of heb ik in de avond ineens trek omdat ik overdag te weinig heb gegeten. Ik weet het heus wel, maar het “doen” is soms een ware struggle.

Daarom heb ik besloten om nog meer liefde in mijn voeding te brengen door middel van het opschrijven van mijn eetpatroon. Zo leer ik mijn valkuilen nog beter kennen en dan kan ik er mee leren omgaan. Daarnaast ga ik ook niet meteen in paniek raken als ik in het weekend iets eet wat minder gezond is. Voorheen zou ik dan gelijk de rest van de dag feestvieren of juist niets meer eten de hele dag, maar je kunt nu eenmaal niet jarenlang van de chocolade of pizza afblijven, toch? Anyone?

Komende tijd ga ik mijzelf ook meer richten op een goede ademhaling. Dit is erg belangrijk en kan vele klachten voorkomen en tevens betere sportprestaties opleveren. Ik ben dan ook heel blij dat ik een review mag schrijven over het boek “Gewoon ademhalen” van Dan Brulé. Ik merk namelijk als ik iets spannends vindt of mijn emoties minder uit, dat ik mijn adem te vaak inhoud. Ook heb ik een te hoge ademhaling, deels door mijn extreme spontaniteit, maar daarnaast ook door stress 😉

Ik heb onlangs een holistische bodyscan ondergaan en dit was echt een openbaring, alles wat ik aan gezondheidsproblemen had in het verleden (soms nog een nasleep) kwamen aan bod, zo wonderbaarlijk om te zien. Probeer het zelf ook eens, kwalitatief heel goed en ook niet duur!

Omdat mijn gewicht en centimeters (in mindere mate) schommelen, kun je nog niet echt een resultaat inzien. Maar de spiegel liegt niet, dus ik ben ongeveer 7 kg kwijt en bijna 40 cm in omvang (totaal). Maar we gaan vrolijk door en over een paar weken ga ik weer een mooie voor- en nafoto plaatsen.

Laat gerust hieronder een berichtje achter, dat vind ik heel leuk! 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Receive Updates

No spam guarantee.

4 Comments

 • Mar// schreef:

  Jaa, je ziet echt wel verschil op die foto met zwarte jurkje!! Qua ademhaling lijkt me dat boek mega interessant hoor!

 • Joyce schreef:

  Wat ben je onwijs goed bezig! Je ziet duidelijk resultaat hoor. Je mag heel trots zijn op jezelf.

  Wat ik nog wel mee wil geven, probeer echt te genieten. Die balans, dat heeft ook tijd nodig en komt vaak pas als je er niet meer continu mee bezig bent in heb hoofd. Voeding opschrijven zal in t begin wel helpen maar kijk uit dat het je niet gek maakt.

  Je bent al zo ver gekomen!

  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *