Member login

Username
Password

» Lost your Password?Fit to Fat to Fit #43

Soms moet je de bodem raken voordat je weer omhoog kunt klimmen. Afgelopen weken stonden in het teken van zeer weinig slaap (dochterlief heeft een slaapprobleem) en dat is geen goede combinatie met een gezonde lifestyle. Oftewel mijn eten was onregelmatig en mijn beweging ook. Met andere woorden, ik zit even niet lekker in mijn vel en wil dit graag veranderen. Morgen gaan we voor het eerst naar het slaapcentrum met dochterlief en ik hoop dat we daarna kunnen werken aan een gezonde nachtrust voor iedereen. Dat zou al enorm helpen, want om wakker te blijven als je het druk hebt is een hele klus kan ik je vertellen. Maar de zon schijnt en ondanks de kou, wordt ik hier wel heel erg blij van en heb ik zin om gewoon weer lekker te knallen! Lees je mee?

Soms loopt alles even anders dan je wilt, je kunt je dan verzetten of maar even accepteren dat het niet anders is. Zo’n periode was afgelopen tijd. Veel slaaptekort en dat doet je geen goed, toch druk in de weer met alles en in de avond toch nog even tv kijken in plaats van vroeg naar bed. Dan krijg je vanzelf de rekening gepresenteerd en dan moet je weer beginnen met kleine stapjes om de grote doelen het hoofd te bieden. Het is met een gezin vaak hectisch en mijn man heeft wisselende diensten en de balans is daarom soms even zoek. Dat geeft niet en dat komt vast weer helemaal goed. Maar dat betekend dat ik weer even pas op de plaats moet nemen en goed voor mezelf moet zorgen en dan voor de rest in plaats van andersom.

In de ochtend dus wel een gezond ontbijt in plaats van geen ontbijt. Meer toegeven aan ontspanning en rust en niet vechten wat allemaal nog moet en niet goed is of nog gedaan moet worden. We kunnen immers niet constant alle ballen hooghouden. Dat kan niemand, dus moet je het ook niet proberen. Multi-tasken is 1 ding, maar van 10 dingen tegelijk is niemand vrolijk geworden. Het wordt vast beter, maar voor nu ben ik MOE, heel MOE! En daarom even niet in de sportschool te vinden, wel ga ik geregeld buiten een stuk wandelen, ook prima voor nu! Ik pak mijn voeding weer goed op, want ik heb de neiging om te veel te eten of te weinig en moet daar echt op letten.

Morgen is dé dag dat ik met manlief en dochterlief naar het slaapcentrum ga. Ondanks dat ik het best spannend vindt, weet ik ook dat er nu eindelijk mensen verder gaan kijken na 2 jaar slaapproblemen. Hopelijk zorgt dit ervoor dat iedereen weer voldoende rust krijgt, zich beter voelt en meer aan kan. Je kunt je vast weleens herinneren als je een paar nachten niet lang sliep, toen je jonger was of pas geleden of tijdens de baby periode van je kinderen nachtenlang wakker was. Bedenk je dan dat dit gevoel bij ons al 2 jaar het geval is en dat wij zo blij zijn dat er nu echt naar een oplossing wordt gekeken.

Mijn doelen zijn dan ook om dit najaar en de zomer weer te stalen, mij energiek te voelen, nog gezonder te eten en te leven en iedere dag meer te bewegen met een paar flinke workouts gedurende de week. Ik houd van sporten en voel het meteen als dit door slaap of drukte niet mogelijk is. Ik wordt dan sacherijnig en heb het gevoel dat ik een opgeblazen ballon ben die losgelaten moet worden haha ja soms voelt het echt zo 😉 Dit geldt tevens voor mijn maandelijkse periode, daar leef ik zo naartoe dat ik de vlag uit hang als het eenmaal zo ver is. Ik voel mij dan weer een stuk beter, gek hé?

Maar voor nu heb ik genoeg geklaagd, ik kijk graag vooruit en bekijk het altijd positief. Ik ga dan ook een leuke periode in met bijzondere samenwerkingen, een vakantie en misschien wel twee 😉 en ondanks het slaapgebrek geniet ik ontzettend van mijn prachtige gezin!

Volgende keer alles over hoe ik het oppakt, nieuwe kleine doelen nakomt en alles over bijzondere impulsen. Tot volgende week lieve lezers!

Liefs, Melinda

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .