Member login

Username
Password

» Lost your Password?FIT TO FAT TO FIT #55

Het is alweer even geleden dat ik een update gegeven hebt. Ons supergave event in Zandvoort zit erop en omdat de laatste weken vooraf aan het event nogal wat geregeld moest worden, gaf dit toch wat meer stress dan normaal. Het is dan ook weer wisselvallig met voeding en dat werkt meestal niet zo fijn. Ook was ik licht aangeslagen door het nieuwe programma van Jet van Nieuwkerk. Daarnaast was ik weer even gericht op wat mijn omgeving vindt en niet wat ik zelf voel of wil bereiken. Niet handig en oh zo belangrijk. Lees weer mee met mijn avonturen en hersenspinsels van afgelopen week.

Stress en eten gaan helaas bij mij niet goed samen. Bij veel vrouwen trouwens niet. Ik eet dan vaak te weinig, onregelmatig en soms ook niet altijd even gezond. Maar ik heb wel geleerd om hierin niet te lang te blijven hangen. Ik doe vaak ook ademhalingsoefeningen om meer rust te krijgen en weer dichter bij mijn gevoel (intuïtie) te komen.

Door de stress of tegenslagen werken mijn hormonen ook niet altijd mee. Zo was mijn laatste menstruatie eind april en ben ik vandaag weer ongesteld geworden. Nu heb ik PCOS dus dat is wel vaker iets later, maar nooit zo extreem (ik heb een wat lichtere vorm). Voorafgaand aan dit hele proces heb ik het gevoel dat ik enorm opgezwollen ben (soms zie je dit letterlijk in mijn gezicht), voel ik mij niet happy en heb ik het gevoel dat ik het al 2 weken lang moet worden. Niet fijn dus!

Het was dan ook weer confronterend om te zien dat het programma van Jet van Nieuwkerk “Gezond Genoeg” mij toch na al die tijd nog zo raakte. Ik heb in het verleden ook een eetstoornis gehad, boulimia en ik heb zeker ook geworsteld met het feit dat ik nooit slank of sportief genoeg was. Ik heb zelfs een jaar lang iedere dag 3 uur getraind en daarnaast deed ik ook nog veel aan skaten en hardlopen. Ook ging ik ook nog 2 avonden uit en dan urenlang dansen. Ik had een mega conditie, zag er goed uit, maar voelde mij van binnen helemaal niet zo happy.

Doordat ik door heel veel mensen gekwetst ben in die periode, heb ik met mijn eetbuien letterlijk een muurtje om mij heen gebouwd. Ik ben deze langzaam aan het afbreken, maar kom af en toe nog weleens blokkades tegen die opgeruimd moeten worden. Kortom, ik ben er nog niet! Daarom ga ik de komende tijd gesprekken voeren met professionals, op zelfonderzoek uit en kijken wat het beste werkt bij mij. Ik wil namelijk vooruit en misschien wel het belangrijkste in balans blijven op het gebied van voeding. Nu is dit periodes heel goed en dan weer minder en dat zorgt voor een hoop onzekerheid.

Het is jammer dat voeding mij zo bezig houd en natuurlijk moeten we allemaal eten, maar soms overvalt mij het gevoel dat ik er zo moe van ben en het liefst dit helemaal niet meer doe. Ik stel mezelf hier kwetsbaar op voor jullie, maar weet dat nog meer vrouwen hier enorm mee worstelen.

Aanstaande vrijdag is het dan ook zover en ga ik weer op heerlijke detox reis met Isabelle. Ik kijk ernaar uit om even heerlijk bij te komen, niet te hoeven nadenken wat ik nu weer moet eten en alles even los te laten. Maar ik ga ook aan het werk en neem een aantal fijne boeken mee om mezelf nog meer rust te gunnen en inspiratie op te doen hoe ik na deze fantastische reis de balans kan blijven vasthouden.

Ik bedoel niet de detox zelf, maar wel de balans tussen gezonde voeding, beweging en ontspanning. Ik neem daarom de boeken Mindgym, Beter slapen, De kracht van Transcendente meditatie en Stress psychologie – het omgaan met druk mee. En nee, ik hoef ze niet in 1 keer uit te lezen, maar lees wat fijn voelt en waar ik op dat moment wat aan hebt. Lezen jullie ook veel mindset / ontwikkelingspsychologie boeken? Oh ja ik heb tevens een superleuke humoristische roman die ik meeneem, dus het hoeft niet allemaal zo serieus.

Mocht je iemand kennen met veel informatie over gezond eten en leven die een aanvulling voor mij zou kunnen zijn en met wie ik het gesprek aan kan gaan, laat het mij dan gerust weten.

Ik ga proberen in de vakantie nog een persoonlijke blog te schrijven, maar als dit niet haalbaar is dan zullen jullie een extra lange krijgen die week erna met al mijn belevenissen en inzichten van de detox reis.

Veel liefs, Melinda

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • reply

    Mar//

    14 juni 2018

    Lastig die ups en downs hè! Ik herken het van mijzelf enorm goed. Heb vooral downs en af en toe een up. Maar we komen er wel! Geniet van je reis en ik ben benieuwd naar je verhalen erover. 😘

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .