Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: Hoe eet je meer groenten en fruit als het steeds maar duurder wordt?

Helaas is gebleken dat het lage BTW-tarief wordt verhoogd en hierdoor ook de groenten en fruit duurder worden om te kopen. Foodwatch is met een e-mailactie gestart om dit te voorkomen, je kunt hier tekenen! Helaas denk ik dat dit niet veel voeten in aarde zal hebben en de prijsstijging toch onverminderd door zal gaan. Daarom heb ik wat handige tips voor jullie, om ervoor te zorgen dat je toch voldoende fruit en groenten binnen krijgt, maar niet meteen veel geld hoeft uit te geven.

Maak een eigen moestuin
Tegenwoordig is het hartstikke hip en handig om in je eigen moestuin heerlijke groenten te hebben. Mocht dit toch best een investering zijn, denk er dan eens over na om het samen met je buren of nog meer mensen te doen en hier letterlijk en figuurlijk de vruchten van te pakken!

Kies bewust voor seizoensgroenten
Seizoensgroenten en -fruit zijn vaak goedkoper en makkelijker te verkrijgen. Haal deze direct bij de boer en dan hoeft dit helemaal niet duur te zijn. Ook in de supermarkt zijn seizoensgroenten en -fruit vaak goedkoper. Haal voldoende en varieer er op los. Momenteel is de seizoensgroenten o.a. de pompoen, check hier gauw welke heerlijke gerechten je hier allemaal van kunt maken!

Kook eenvoudig en gevarieerd
Kook eenvoudig en maak geen hoogstandjes, dat scheelt vaak ook in de kosten. Of je nu een recept met 20 benodigdheden gaat maken of een recept met maar 5 benodigdheden, dat scheelt in prijs enorm!

Investeer in een handig kookboek
Oké ik hoor je denken, wat heeft dit er nu mee te maken? Maar als je van jezelf niet zoveel gerechten kunt maken die zowel eenvoudig als gevarieerd zijn met weinig ingredienten om niet te hoge kosten te hebben, valt dit soms niet mee! Daarom kun je investeren in handige kookboeken zoals; Skinny Six, 1 keer kopen 5 x koken of snel en simpel koken met Jamie Oliver met maar 5 ingredienten! Het kan allemaal en zo kun je dus eenvoudig, gevarieerd en gezond eten!

Goedkoper bij de markt
Vergeet de supermarkt! Haal eens jouw groenten bij de markt en je zult zien dat dit soms enorm scheelt in prijs. Bovendien als je einde het einde van de dag komt, kun je vaak een hele doos vol meenemen voor maar een klein bedrag, omdat ze het graag willen verkopen! Probeer het eens en kijk wat het in kosten kan schelen.

Welke tip(s) ga jij toepassen?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .