Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 Tips om je zoutinname te verminderen

We eten met z’n allen nog steeds te veel zout! Dat is eigenlijk geen verrassing, want helaas zitten er ook nog in veel te veel producten heel veel zout. Het is dus hoog tijd om jouw zoutinname eens onder de loep te nemen en te kijken waar jij zou kunnen minderen. Wij geven je 5 handig tips!

Stop met toevoegen
Het is vaak een gewoonte om wat extra zout op de groenten, aardappelen, vlees en andere voeding te doen. Stop hiermee en gebruik kruiden, peper, wat natuurlijke dressing, een klein beetje olijfolie of ga eens voor naturel. Zelf doe ik nooit zout op de groenten en aardappels en dat scheelt aanzienlijk in je zoutinname.

Koop geen voorverpakte maaltijden
Je hebt weinig tijd en kiest voor een maaltijd uit de supermarkt en stopt deze snel even in de magnetron. Hier gaat het mis, kies bewust hier niet voor, want deze maaltijden zitten vol met slechte toevoegingen en je raad het al, heel veel zout! Maak daarom verse soep, vries dit in en neem dit als je weinig tijd hebt. Of maak wat extra avondeten klaar en vries dit in, zo voorkom je een slechte maaltijd en heb je snel iets bij de hand als je weinig tijd hebt.

Wist je dat we gemiddeld 3 gram per dag te veel zout eten en dat dit je nieren onherstelbaar kan beschadigen?

Variatie is de sleutel
Eet voldoende en gevarieerd en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Zo voorkom je dat je te veel zout binnen krijgt. Er zit namelijk in een boterham al zout, nu is dit voor een keer niet erg, maar als je iedere dag 3-4 boterhammen eet, dan nog een zak chips en in je avondmaaltijd ook zout gebruikt zit je echt ruimschoots over de norm. Vervang daarom de boterham eens met een groentewrap, een rijstwafel dik belegd met zalm of avocado, maak boekweit pannenkoekjes en voeg geen zout toe en ga eens voor wat kwark met fruit en je zit al op de goede weg.

Check de verpakkingen
Gebruik jij vaak boter en heb je geen idee of hier ook zout in zit? Check het na en kies zo nodig voor een gezondere (plantaardige) variant. Houd jij van saus voor de spaghetti? Maak deze zelf heel makkelijk met verse tomaten, een ui, knoflook en wat kruiden en voeg daarbij geen of zeer weinig zout toe. Bekijk de producten eens die je koopt en let daarbij op de ingredienten. De meeste bevatten nogal wat zout en dan kun je vaak kiezen voor een gezondere variant of maak het zelf als je tijd en zin hebt.

Doe mee met de zoutchallenge!
Download gratis het magazine met heerlijke recepten en handige tips om je te helpen je zoutinname te verminderen en doe mee met de zoutchallenge! Want voor een gezond leven, mag je best een korreltje zout minder nemen.

Hoe staat het met jouw zoutinname?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .