HEALTH: 8 Redenen waarom jij vaker seks moet hebben

Laten we het taboe maar gelijk doorbreken, laten we maar even giechelen met zijn allen, elkaar met een knipoog aankijken; want deze blog gaat over seks! Ja juist, over seks. We hebben het allemaal over gezonde voeding en veel beweging, maar in deze blog wil ik graag 8 redenen bespreken waarom seks nou juist gezond is. Lees je snel verder?

Het is bijna een wonder dat ik nog zo gezond ben. Na ruim 6 jaar single en naar mijn wil veel te weinig seks kom ik toch nog redelijk goed uit de verf. Misschien komt dat wel doordat ik behoorlijk gezond leef en heel veel buiten ben. Toch heeft seks een hele hoop voordelen voor je gezondheid en ik zet ze graag voor je op een rijtje.

  1. Seks ontspant en verlaagt de bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die meerdere malen per week seks hebben beter met stress kunnen omgaan. Ook is gebleken dat stellen die samenwonen en vaak seks hebben een lagere bloeddruk hebben.
  2. Seks is goed voor je weerstand. Voor een onderzoek leverden 112 studenten een speekselmonster in. Ook moesten ze daarbij vermelden hoe vaak ze seks hadden. Wat blijkt? Studenten die 1 a 2 keer per week seks hadden bleken meer Immunoglobuline A in hun lichaam te hebben dan de studenten die niet tot minder actief waren. Immunoglobuline A is een antilichaam dat je beschermt tegen bacteriën en virussen.
  3. Het is een super calorieën verbranden en al zeg ik het zelf…. de leukste workout die je kunt doen. Met een half uur seks verbrand je ongeveer 100 calorieën. Dus wil je nog wat kilootjes kwijt voor de zomer dan moet je in de winter een vriendje zoeken hahaha.
  4. Twee keer per week seks vermindert bij mannen de kant op een hartaanval. Seks voert de hartslag op waardoor je bloed sneller gaat stromen. Dit heeft een positief effect op je hart en bloedvaten. Goed argument voor ons vrouwen als de man een keertje geen zin heeft 😉
  5. Als je met iemand knuffelt, maar ook tijdens een orgasme maak je het hormoon oxytocine aan. Dit wordt ook wel eens het knuffelhormoon genoemd. Hierdoor voel je je verbonden met je partner. Daarnaast zou dit hormoon je ook socialer, trouwer en minder bang maken.
  6. Door seks slaap je zo lekker. Het knuffelhormoon heeft een rustgevende werking en zorgt ervoor dat je makkelijk indommeld. Ook weten we wat goed slapen allemaal voor voordelen heeft voor onze gezondheid. Onder Andere het beter op gewicht blijven is een belangrijk voordeel.
  7. Zodra je seks hebt produceert je lichaam endorfine. Endorfine is een stofje die pijn onderdrukt en het geeft je een super fijn gevoel. Hoofdpijn als excuus gebruiken hoeft dus niet, want het kan juist overgaan door seks.
  8. Mensen die seksueel actief zijn, worden vaak aantrekkelijk gevonden. Tijdens de seks produceer je namelijk zweet en het vrouwelijk hormoon oestrogeen, wat de poriën reinigt. Zo krijg je mooi glanzend haar en een mooiere huid. Ook zorgt seks ervoor dat het geurhormoon feromoon word aangemaakt. Dit is een stofje dat de aantrekkingskracht vergroot.

En ja, ik ben me ervan bewust dat als je single bent en niemand hebt om je gezondheid op te krikken met seks eden artikel als deze wellicht wat frustrerend kan zijn. Maar we hebben altijd onszelf nog. Ook wij kunnen lief zijn voor onszelf en er zelf voor zorgen dat we een fijn orgasme krijgen. Zo bestaat er zelfs een masturbatie challenge online. Een challenge die je een maand lang aan de hand van opdrachten echt van jezelf laat genieten. Daarnaast zijn er veel Easytoys die je seksleven een boost kunnen geven of je nu alleen of samen bent. Laat dat het begin zijn van een goede gezondheid!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *