HEALTH: Handige tips tegen een blaasontsteking

Elke vrouw heeft wel eens last van een blaasontsteking. Je moet om de tien minuten naar het toilet en het doet elke keer pijn. Erg vervelend, want het kan je ook nog eens flink belemmeren in de dagelijkse bezigheden. Daarom deel ik mijn tips met jou om het leed te verzachten.

Bekende tips
Sommige tips ken je misschien al, maar ik som ze toch nog even op voor de duidelijkheid. Zo weten veel vrouwen al dat je goed moet uitplassen na de seks en veel water moet drinken. Ook het innemen van cranberrycapsules of drinken van cranberry sap is vaak al bekend. Toch zijn er nog meer dingen die je kunnen helpen tegen een blaasontsteking.

Vermijd strakke kleding
Strakke kleding en synthetisch ondergoed absorbeert minder en laat ook minder goed de warmte door. Met als gevolg dat het broeierig wordt en dus perfect voor bacteriën om zich te verspreiden. Kies daarom voor goed ademde kleding en ondergoed.
 
Verkeerd afvegen
Verkeerd afwegen is één van de belangrijkste oorzaken van een blaasontsteking. Vaak denken vrouwen hier helemaal niet over na. Wat helemaal niet gek is aangezien je het al jaren doet. Maar wat is dan verkeerd afvegen en waarom maakt het uit hoe je dit doet? Je doet het verkeerd als je van achter naar voren afveegt. Hierdoor veeg je de bacteriën zowaar naar binnen. Vrouwen moeten hier op letten, omdat hun plasbuis een stuk korter is dan die van de man. Voortaan dus altijd van voren naar achter!

Vitamine C
Vitamine C helpt bij het verhogen van de zuurgraad in je blaas waardoor bacteriën minder kans hebben. Vitamine C is ook heel belangrijk voor je immuunsysteem. Wanneer je immuunsysteem volop bezig is met de blaasontsteking te bestrijden, kan het dus wel wat extra vitamine C gebruiken.

D-mannose
Dit is misschien wel de belangrijkste tip. D-mannose is een natuurlijke suiker dat door de darmen wordt opgenomen en vervolgens wordt uitgescheiden via nieren en blaas. Het komt voor in onder anderen bosbessen en appels, maar je kan het ook in supplement- of poedervorm krijgen. De bacterie klampt zich vast aan deze natuurlijke suiker en je plast vervolgens de D-mannose samen met de bacterie uit!

Kijk voor meer informatie over blaasontsteking op Roter.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *