HEALTH: Too Good To Go – de app tegen voedselverspilling

Doe jij er zelf alles aan om zo min mogelijk voedsel te verspillen? Dan ben jij goed bezig, want een derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, wordt onnodig verspild. In Nederland wordt het probleem van voedselverspilling ook aangepakt, want met elkaar gooien we tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten weg. En hoe mooi zou het zijn als we dit als land samen kunnen halveren? ‘Too Good To Go’ zou wel eens voor jou de app kunnen zijn die jou laat kennismaken met dit duurzame initiatief.

Boost Your Health en duurzaamheid
Misschien is het je al opgevallen dat we de laatste tijd in meerdere blogs aandacht hebben voor duurzame producten en initiatieven. We vinden het belangrijk jullie te inspireren en te enthousiasmeren voor een nog gezondere levensstijl. En hoe mooi is het als we de wereld en onszelf daarbij helpen? Laten we onze krachten bundelen wat duurzaamheid betreft!

Wat is ‘Too Good to Go’?
Het is een app dat sinds januari 2018 actief voedselverspilling bestrijdt in Amsterdam. Deze app verbindt ons consumenten met winkels, restaurants en hotels zodat overtollig voedsel tegen een lage prijs verkocht wordt in plaats van weggegooid. Er zijn inmiddels 50 locaties te vinden in de app in Nederland waar je eten kan redden. Onder anderen het Vlaamsch Broodhuys, Le Pain Quotidien, Mercure Hotel Amsterdam Centrum en Landmarkt zijn locaties die je in de app kunt vinden. Dagelijks worden er nieuwe locaties toegevoegd in de app. Inmiddels zijn er al meer dan 1500 maaltijden gered in Amsterdam alleen al en elke dag komen daar meer maaltijden bij.

In de app bestel je een ‘Magic Box’ met heerlijk eten van lokale winkels, restaurants, hotels en bakkerijen uit je eigen gekozen locatie. De korting op de prijs voor deze maaltijden kan wel oplopen tot wel 70%. Wat je krijg is afhankelijk van wat er overblijft en is dus een echte verrassing!

en verder?
* Is ‘Too Good To Go’ al actief in 8 Europese Landen.

* Zijn er met ‘Too Good To Go’ in Europa al ruim 3,3 miljoen maaltijden gered.
De visie van ‘Too Good To Go’ is: Een wereld waarin de hoeveelheid geproduceerd voedsel gelijk is aan de hoeveelheid geconsumeerd voedsel.

Waarom deze app downloaden?

* Past bij een duurzame lifestyle, je voorkomt namelijk onnodige voedselverspilling.
* Je hebt heerlijk eten voor een kleine prijs (tot wel 70% korting).
* Je maakt kennis met nieuwe restaurants en winkels en daarbij ook met nieuwe gerechten.
* Het gemak van thuisbezorgen.
* Laat je verrassen!

De app ‘Too Good To Go’ is gratis te downloaden in de App Store of in Google Play. Op welke wijze ben jij duurzaam bezig? En wat zijn jouw ervaringen met de app ‘Too Good To Go’? Tag Boost Your Health in je foto op Facebook of Instagram en laat het ons weten!

Receive Updates

No spam guarantee.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *