HOTSPOT: HAKA in Delft

Het centrum van Delft is een healthy hotspot rijker. Vorige week opende pure salad bar HAKA aan de Wijnhaven 13 haar deuren. Het monumentale pand uit 1639 betreft een voormalig tinfabriekje, een unieke locatie dus. Het concept kon worden gerealiseerd met behulp van crowdfunding. HAKA is de eerste saladebar in Delft, en de eerste glutenvrije saladebar in Nederland!

foto 1 (9)  foto (27)

HAKA is lid van de Pure Family. De andere gezinsleden, pure food café Hills and Mills en het pure food label Papa Kazmi, zijn inmiddels wereldberoemd in Delft en ver daarbuiten.
Door de familie werd ik uitgenodigd om de jongste telg te ontmoeten. En als het gaat om het uitproberen van een nieuw healthy food concept sla ik zo’n aanbod natuurlijk niet af. Zeker niet als de hotspot zich bevindt in mijn geliefde woonplaats en het concept deel uitmaakt van mijn favoriete “food family” die puurheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Ik werd hartelijk ontvangen door Arjan, die me het strakke, stoere interieur showde en me vertelde over het concept en de inspiratie voor de bar. Tijdens een reis naar Nieuw-Zeeland werd het idee voor de saladebar geboren, de bar is dan ook vernoemd naar de traditionele dans van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland “THE HAKA”. Een eyecatcher in de zaak is de slowcoffee machine, waarmee HAKA een stukje van de Nieuw-Zeelandse koffiecultuur in Nederland introduceert. Koffie zetten met de slowcoffeemachine neemt 12 uur in beslag, gelukkig hoef je als klant niet zo lang op je bestelling te wachten. HAKA heeft de supersterke cold drip coffee altijd op voorraad, deze wordt geserveerd met ananas en limoen.

IMG_20150617_185556 (1) foto 1 (8) foto 2 (9)

Uiteraard biedt HAKA, geheel volgens verwachting, salades! Waarbij je kunt gaan voor een van de 7 salades door HAKA voorgestelde salades (tussen de € 7,50 en € 12) of je eigen DIY salad creëert. Voor een vanafprijs van 5 euro stel je in 5 stappen je eigen goedgevulde favoriet samen bestaande uit één slasoort , één powerfood, 3 groentes, 2 toppings en een dressing.

foto 3 (5)

Met een eventuele stap 6 kun je tegen meerprijs veganburgertjes, tofu, ei, vis of vlees toevoegen. Het keuzeaanbod aan ingrediënten is uitgebreid doch overzichtelijk, en wat je ook kiest, verantwoord is het allemaal. Naast glutenvrij is alles vrij van geraffineerde suikers en lactose, en er zijn voldoende opties voor vega(n)s. Ik koos voor een vegan fritter salad, met heerlijke mais-broccoli burgertjes, babyspinazie, avocado, quinoa, kikkererwten, linzen, cherrytomaatjes, zoete aardappel, rode ui en pompoenpitten en een goddelijke aubergine-hummus. Een goed gevulde salade, zowel qua kleur als smaak een feestje (aanrader dus). Ik dronk er een slowjuice van appel, spinazie, waterkers en lychee bij. De afsluitende raw key lime pie gemaakt met limoen, avocado, dadels en kokosrasp maakte mijn bezoekje tot een ware verwennerij.

foto (22)  foto (29)

De pure food family laat (opnieuw) zien dat gezond ontzettend lekker is en niet duur hoeft te zijn en HAKA bewijst dat je voor een snelle hap heus niet veroordeeld bent tot de pizzakoerier of snackbar om de hoek. HAKA is een aanwinst voor alle Delftenaren (lucky me!), en uiteraard een ideale hotspot voor wie tijdens een dagje of weekendje Delft verantwoord wil genieten. HAKA richt zich op afhalen, en voor wie zelfs op een luie dag verantwoord wil eten, wordt er binnen Delft (vanaf 12,50) met een supersnelle purefixbike gratis thuisbezorgd.

foto 5 (2)

Haka, Wijnhaven 13 Delft, To go 11.30-20.30
bestellen.thehaka.nl, van 12.00 tot 13.30 en 16.30 tot 20.30

Bewaren

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *