LIFESTYLE: 5 Tips om online shaming te voorkomen

Kijk jij ook uit naar het moment dat je je telefoon weer kunt inruilen voor een nieuwe iPhone? Ze worden steeds mooier, beter en de mogelijkheden zijn eindeloos. De nieuwe iPhone 8 beschikt namelijk over een zeer goede camera, waarmee je prachtige foto’s kunt maken, selfie’s maar natuurlijk ook ideaal mee kunt vloggen. Daarnaast heeft de nieuwe iPhone veel meer handige apps die je gratis kunt gebruiken dan vergelijkbare andere toestellen. Het design is ook prachtig en beschikbaar in tal van mooie kleuren.

In een maatschappij vol met social media is het soms niet de vraag of iemand jouw foto’s of filmpjes gebruikt, maar wanneer iemand deze gaat gebruiken. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan en je het nodige leed niet bespaard blijft, geven wij jou 5 handige tips om voorzichtiger met social media om te gaan.

Denk goed na voordat je iets plaatst
Je hebt net een nieuwe iPhone 8 gekocht en wilt dolgraag mooie selfies maken, ga dan gewoon je gang maar denk even na voordat je het op social media plaatst. Iedereen kan het dan zien en als dit de bedoeling is prima, zo niet houd ze dan privé en plaats deze niet op social media.

Ga voorzichtig om met vertrouwen
Heb je net een nieuwe vriend en die wilt graag dat je pikante foto’s stuurt vanuit je nieuwe iPhone 8, helemaal prima maar wees hierbij voorzichtig. Toon niet te veel en wees op je hoede. Als je die persoon al wat langer kent, dan is het waarschijnlijk geen probleem. Maar vertrouwen is schaars, dus denk altijd even goed na voordat je zo’n sexy foto stuurt.

Chat online alleen met mensen die je kent
Hoe vaak gebeurt het niet als je met een onbekende gaat chatten, dat die persoon ineens iemand anders blijkt te zijn. Je denkt dat je met een jonge man te maken hebt, maar in het echt is het misschien wel een hele oude man. Daar moet je toch niet aan denken? Zeg daarom nooit heel persoonlijke dingen van jezelf in een chat zoals je adres, hoe je er exact uitziet en geef vooral geen (pikante) foto’s online door. Voordat je het weet komen deze op websites te staan waar ze absoluut niet voor gebruikt mogen worden en dan is het ook nog een heel gedoe om deze eraf te halen.

Praat er met dierbaren over
Praten is heel belangrijk en wordt vaak onderschat. Het is belangrijk als er zoiets gebeurd dit met dierbaren te bespreken. Zo kan je je verhaal kwijt en kunnen anderen jou weer steunen en verder helpen met dit probleem. Mocht het zo heftig zijn dat je anderen er niet mee wilt belasten zoek dan psychologische hulp en ga het gesprek met een therapeut aan. Mensen die zich moeilijk kunnen uiten vinden het vaak lastig om hulp te zoeken, maar het is absoluut niets om je voor te schamen.

Zoek hulp als het fout is gegaan
Het is belangrijk om hulp te zoeken als het fout is gegaan. Je hebt bijvoorbeeld pikante foto’s gestuurd met je nieuwe iPhone 8 en deze zijn verspreid of je hebt je telefoonnummer gegeven en deze persoon is jou gaan stalken. Ga altijd eerst aangifte doen en blijf er achteraan gaan, zodat deze mensen actie ondernemen om dit met jou samen op te lossen. Je kunt eventueel een advocaat in armen nemen om het voor jou op te nemen en nog grondiger te werk te gaan. Helaas zijn nog niet alle instanties zover dat ze hulp kunnen bieden op dit gebied, omdat er nog te weinig wetten zijn die zich richten op het gebied van social media in Nederland.

Heb jij weleens last gehad van online shaming?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *