MIND: Doe jij al aan grounding?

Ooit van grounding gehoord? Het schijnt heel goed voor je te zijn. Nieuwsgierig hiernaar en waarom het zo goed voor je is? Ik (Marija van fitfunfab.nl) zocht het voor je uit. Lees snel verder!

Lichaam en geest
Al een aantal jaar ben ik op zoek naar dingen die mij rust en een goed gevoel geven. Denk hierbij aan gezond eten, yoga, meditatie en bootcamp.
Vandaag zoek ik iets voor jullie uit dat ook heel goed voor je is: grounding. Kort gezegd is grounding dat je met blote huid in contact met de Aarde bent. Dat kan zijn: grond, water, gras of zand bijvoorbeeld. Het wordt ook wel Earthing genoemd. Met het mooie lenteweer is dit ultiem om eens over na te denken.

Wat doet Grounding met je?
De Aarde is mild negatief geladen, terwijl ons lichaam positief geladen is. Als je ‘groundt’ (we maken van een Engels woord gewoon een Nederlands woord), zorgt dat ervoor dat je lichaam weer in neutrale stand komt. In balans dus.
Nou zal je niet direct effect voelen op het moment dat je grote teen het gras raakt, maar ik geloof er wel in dat het goed voor je is als je in contact met de Aarde staat.
Kijk maar eens naar hoe het in de oertijd eraan toeging. Toen waren alle mensen en dieren in contact met de Aarde. Dat is hoe het van oorsprong is. Ik merk zelf altijd dat ik tot rust kom als ik in de natuur ben. Bos, strand, bergen, meer, rivier, etc. Het maakt niet uit. In de natuur is er geen stress. Go with the flow, dat doet de natuur ook.

Oertijd
Tegenwoordig lopen we allemaal op schoenen met rubberen zolen, we zitten in auto’s, wonen in geïsoleerde huizen en hebben drukte van werk en verkeer om ons heen. En dat is maar goed ook. Leven hoe het in de oertijd ging gaat natuurlijk niet meer. Maar zo af en toe bedenken hoe het toen was en of je zoiets nu nog na kan bootsen, is niet verkeerd. Denk maar aan ons voedsel. Zou een oermens een zak chips herkennen? Of een glas cola? Al ons voedsel is in de loop van de jaren/eeuwen veranderd. Maar de natuur is er nog steeds. Laten we daar dan gebruik van maken, door af en toe ermee in contact te staan. Ga naar buiten en fiets door de duinen. Of maak een lekkere wandeling door het bos. Of rol van mijn part eens van een grasheuvel af. Doe eens gek! En trek die schoenen of slippers uit als je in de tuin bent. Loop lekker met je blote voeten door het huis. Kleine kinderen doen dit ook het liefst. En dat heeft naar mijn idee een reden.

Lente
Zo fijn dat het nu lente is! Als het zonnetje lekker schijnt, trekken we massaal naar buiten. Je ziet mensen er echt vrolijker van worden. En zit je dan op een leuk terrasje van bijvoorbeeld een leuke strandtent? Trek je schoenen dan even lekker uit en stop je voetjes in het zand. Loop thuis in de tuin lekker op je blote voeten. Dan heb je ook weer een goede reden om wat vaker langs de pedicure te gaan.

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *