RECEPT: 3 x Lunch favorieten zonder brood

Lunchtijd, zo’n heerlijk moment van de dag! Ik kan ‘s ochtends al bedenken wat ik in de middag ga eten en me daarop verheugen. Hebben jullie dat ook? Je kan natuurlijk alle kanten op met de lunch. Vandaag geven wij wat inspiratie voor lunchgerechten. Alleen dan zonder brood. Hoewel een boterham op zijn tijd heel lekker is natuurlijk, is er niks mis mee om te variëren en op die manier genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Vandaag dus onze favorieten zonder brood.

Egg wraps met kruidenkaas en gerookte zalm
Omdat ik het dus fijn vind om met iets warms te lunchen is dat ook 1 van mij favorieten. Je kan variëren met de vulling.

Ingrediënten
– 2 eieren
– kruidenkaas
– gerookte zalm
– 2 bosuitjes
– halve paprika
– halve avocado
– scheutje melk (optioneel)

Hoe maak je het?
Je klutst 2 eieren met een klein scheutje melk (optioneel) en wat zout en (cayenne)peper. Je maakt hier een omelet van. Ondertussen snij ik wat bosui, kleine reepjes paprika en avocado. Hier kan je natuurlijk mee variëren. Als de omelet klaar is, beleg je deze met een beetje kruidenkaas.  Doe er wat gerookte zalm op en uiteindelijk dus de bosui, paprika en avocado. Rol nu de omelet op en daar is de heerlijke egg wrap. Omdat de omelet nog warm is, wordt alles een beetje smeuïg, zo lekker!

Courgette – broccolisoep
Als we dit schrijven is het nog winter, dus ik vind het dan eigenlijk heel fijn om warm te lunchen. Het is al zo koud buiten en als je dan ook nog koude dingen gaat eten als een salade, word je helemaal niet warm van binnen. Een heerlijk (liefst vers gemaakt) soepje is dan zo fijn. Ik heb verschillende favoriete soepjes, maar deze courgette / broccolisoep maak ik heel vaak.

Ingrediënten
– 2 tenen knoflook en 2 rode uien
– 3 courgettes in stukjes gesneden
– 500 gram broccoli

Hoe maak je het?
Dit is zo’n eenvoudig soepje om te maken. Je snijdt wat knoflook en uitjes en fruit deze aan in een soeppan. Je snijdt de courgettes in stukjes, de broccoli in roosjes en doet deze erbij en roerbakt ze even mee. Vervolgens doe je er (ongeveer) 2 liter water bij en 2 bouillon blokjes en laat alles 10 minuten koken. Staafmixer erdoorheen en voilà!

Rijstwafels / maiswafels /speltcrackers heel rijkelijk belegd
Ik lunch heel vaak met rijstwafels. Vroeger moest ik er niks van hebben en vond ze ook stinken. Nu kan ik echt smullen van een rijstwafel. Niet zo’n kale, maar één die überdik belegd is.

Ingrediënten
– rijstwafels (of dus 1 van de andere varianten)
– hummus (kan je zelf ook heel lekker maken!)
– zongedroogde tomaten
– geitenkaas
– handje veldsla

Hoe maak je het?
Beleg de rijstwafel met een laagje hummus. Doe hier wat zongedroogde tomaten op. Verkruimel er wat geitenkaas over en maak de wafel af met wat veldsla. Zo heb je een heerlijk taartje.

Ook beleg ik de wafel vaak met gerookte zalm en avocado. Of met kaas/avocado/paprika. Of een plakje kipfilet met avocado. Of geitenkaas met appelstroop of honing. Deze laatste neem ik dan vaak als ‘toetje’. Zoals je ziet heb ik heel veel favorieten en kan je oneindig variëren. Met 3 of 4 rijstwafels heb je al genoeg voor de lunch en krijg je dus heel veel  groenten binnen. Een rijstwafel is ook een prima snack voor tussendoor. Lekker met een beetje pindakaas en wat plakjes banaan erop!

We hebben nog meer lunch varianten, die komen volgende keer aan bod! We zijn benieuwd wat jouw favoriete lunchgerecht is!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *