RECEPT: Aspergesalade met honing mosterd dressing

Het aspergeseizoen loopt tot 24 juni, als je er nog van wilt genieten dan moet je er nu bij zijn. Gelukkig zijn de asperges nu echt heerlijk en voordelig. Bovendien zijn ze erg goed voor je gezondheid ze bevorderen namelijk de spijsvertering, stofwisseling en vetverbranding. Een bijkomend voordeel is dat asperges het lichaam ontgiften.

Witte en groene asperges zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Ze bevatten voedingsvezels, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en K,  mineralen en spoorelementen zoals kalium, magnesium, calcium, zink en fosfor. Ze zeggen zelfs dat asperges een kanker-remmende werking zouden hebben dankzij de stof Glutathion.

We hebben in onze kleine hoekwoning tuin een makkelijke moestuin en 4 krielkippen. In deze salade gebruikte ik voor het eerst de oogst uit onze moestuin en eitjes van onze kippen. We waren helemaal in de 7 de smaakhemel! De sla was zo knapperig en vol smaak! Ik wist echt niet dat er zoveel smaakverschil zou zijn tussen sla en groenten uit eigen tuin en die van de supermarkt. We zijn helemaal blij met ons biologische project in de achtertuin!

Benodigdheden (2 personen);

  • 500 gram witte asperges
  • handvol diepvrieserwten
  • 2 grote handen gemixte bladgroenten
  • 2 eieren
  • 1 handje pijnboompitten
  • 150 gram gerookte zalm
  • Eventueel verse kruiden, zoals bieslook
  • Peper en zout uit de molen

 

dressing

  • 1 el (biologische) mayonaise
  • 1 el griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl goede balsamicoazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie

 

Bereidingswijze:

  • Breng ruim water in de waterkoker aan de kook.
  • Schil de asperges en snij van de onderkant een cm af.Doe ze een grote (hapjes) pan en giet het kokende water erover. Kook ze voor 5 minuten.
  • Doe de erwtjes erbij. Draai het gas uit en laat 10 minuten rusten in het water.
  • Giet gekookt water (uit de waterkoker) over de eitjes in een steelpan zet het gas aan en zet de kookwekker op 7 minuten. Laat ze daarna schrikken onder koud water.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pas op; blijf erbij, en schud regelmatig, want ze verbranden zomaar!
  • Voor de dressing roer je de ingrediënten eenvoudig door elkaar.
  • De zalm snijd je in reepjes en laat je op kamertemperatuur komen.

Maak je bord mooi op; Doe de bladgroenten op het bord, leg de met koud water afgespoelde asperges erop en de erwtjes. Snijd het eitje doormidden en leg op de asperges samen met de zalm. Giet de dressing erover en naar smaak draai je er peper en zout over. Tot slot strooi je de pijnboompitten over de salade. Eventueel serveren met een lekker vers afgebakken stokbroodje. Hmmmmm geniet ervan!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *