RECEPT: Avocado gevuld met tonijnsalade, paprika en Tuinkers

Deze lekkere tonijnsalade met paprika en tuinkers is easy&healthy! Je kunt een zoals in dit recept een avocado ermee vullen, maar ook heerlijk op een getoast zuurdesembroodje of door de salade. Een goede manier om eiwitten binnen te krijgen en wat extra groenten.

Wat heb je nodig? (recept voor 2 personen)

  • 1 avocado
  • 1 blikje tonijn in water
  • een halve rode paprika
  • een halve rode ui
  • 1 bakje Tuinkers cress
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 theelepel mayonaise (optioneel)
  • Verse peper&zout
  • 1 citroen

Aan de slag!

  1. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
  2. Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Strooi wat peper en zout op de avocado en eventueel wat citroensap. Leg je avocado helft op een bord en zet deze even apart.
  3. Snij de paprika en rode ui in kleine stukjes en doe ze in een bakje en voeg de tonijn eraan toe.
  4. Voeg de mayonaise en magere kwark toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Knip een flinke hand tuinkers af en voeg dit toe aan het tonijnmengsel voor een lekkere frisse smaak.
  6. Maak de tonijnsalade af met een beetje citroensap en peper en zout.
  7. Vul je avocado met de helft van de tonijnsalade en strooi voor het serveren wat tuinkers erover.

Nog tonijnsalade over? Dit kun je gemakkelijk in de koelkast bewaren en de volgende dag op brood eten of door een salade!

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *