RECEPT: Bananenbrood met koffie, vijgen en walnoten

Who doesn’t love bananabread? Ik ben er in ieder geval dol op! Ik vind bananenbrood het ideale tussendoortje: het is verantwoord, makkelijk mee te nemen en doordat ik het zelf maak weet ik precies wat er (niet) in gaat. Deze variant met koffie, walnoot en vijgen is één van mijn favorieten. Voor het havermeel gebruik ik havervlokken die ik zelf fijnmaal, maar je kan ook prima spelt- of amandelmeel gebruiken. Dit bananenbrood heeft een heerlijke subtiele koffiesmaak, maar als je een sterkere koffiesmaak wil kan je altijd één (of twee) extra kopjes espresso toevoegen. Houd je helemaal niet van koffie? Zonder smaakt die ook prima!

Ingrediënten:

  • 150 gram havermeel
  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram gedroogde dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gram walnoten
  • 3 verse vijgen
  • 3 kopjes espresso

Bereidingswijze

Wanneer je geen ontpitte dadels hebt, ontpit deze dan eerst. Snij vervolgens de vijgen in stukjes en hak de walnoten fijn. Mix de bananen en dadels met elkaar in een keukenmachine. Voeg de espresso toe en mix deze erdoorheen. Klop in andere kom de eiwitten luchtig en voeg hier het bananenmengsel aan toe. Mix hier vervolgens het havermeel en het bakpoeder doorheen. Mix alles goed door elkaar tot een luchtig beslag. Wanneer het beslag klaar is kan je de walnoten en vijgen erdoorheen roeren.

Giet het beslag in een bakvorm en zet 50 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C). Het bananenbrood is gaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er weer schoon uit komt.

Enjoy!

Bewaren

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *