RECEPT: Bananenpannenkoekjes met cacao

Bananenpannenkoekjes met cacao. Bijna iedereen kent inmiddels de simpele bananenpannenkoekjes met ei wel als ontbijt. Ik ben er zelf ook dol op, maar ik houd ook van variatie. Om die reden ben ik gaan experimenteren en dit is een super geslaagd experiment, al zeg ik het zelf. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt.

Bereidingstijd: 2 minuten

Baktijd: Ongeveer 5 minuten per pannenkoekje

Aantal: 4-5 pannenkoekjes (afhankelijk van de grootte)

Om deze pannenkoekjes te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 5 gram cacao

Optioneel

  • Geraspte kokos (decoratie)
Hoe maak je het?

Pak een mengkom en haal de schil van de bananen af. Doe de bananen in de kom en prak ze met een vork fijn. Hoe rijper de bananen zijn, hoe makkelijker dit gaat. Als je de bananen goed hebt geprakt, kun je de eieren hieraan toevoegen. Meng vervolgens goed door elkaar tot een beslag. Als je een mooi beslag hebt, kun je de cacao hier doorheen roeren.

Doe een klontje kokosolie (boter of andere olie kan natuurlijk ook) in een koekenpan en je kunt de pannenkoekjes gaan bakken. Let op dat je ze niet te groot maakt, dan wordt het erg lastig om ze goed om te kunnen draaien. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur eerst aan één kant gaar. Als de zijkanten beginnen te bubbelen en de bovenkant droog wordt, kun je proberen om het pannenkoekje voorzichtig om te draaien. Bak vervolgens nog ongeveer 2 minuten op de andere kant. Ga zo door totdat het beslag op is.

Zelf heb ik de pannenkoekjes nog gedecoreerd met geraspte kokos, maar dat hoef je natuurlijk niet te doen. Ik ben erg benieuwd wat je van de pannenkoekjes vindt. Ik zou zeggen veel bakplezier en geniet ervan!

Liefs, Michelle

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *