RECEPT: Bieten carpaccio met Tuinkers cress geitenkaasballetjes

Steel de show met deze bieten carpaccio! Het ziet er niet alleen mooi uit door de geitenkaasballetjes met Cress, het smaakt ook heerlijk. Door de tuinkers krijgt de geitenkaas meer pit en smaak. In combinatie met de zoete bieten en de knapperige nootjes is dit een fantastische combinatie.

Krijg je vrienden of familie te eten? Dit is een perfect voorgerecht waar je iedereen blij mee maakt. Het is makkelijk te maken en weer eens wat anders als de ‘ouderwetse’ carpaccio. En zo krijg je gelijk weer wat extra groenten binnen.

Eet je deze carpaccio als lunch? Dan kun je er wat sla bij doen of een heerlijke cracker met zaden en noten.Wil je hem nog lekkerder maken? Serveer deze carpaccio dan met Balsamico crème erbij als dressing.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

 • 125 gram verse geitenkaas
 • 1 bakje Tuinkers Cress
 • 2 handjes walnoten
 • 2 handjes pompoenpitten
 • 1 verpakking (biologische) bietjes gekookt
 • Optioneel: crema di Balsamico

 

Aan de slag:

 1. Haal de bietjes uit de verpakking en laat even uitlekken op keukenrol.
 2. Zet een kleine koekenpan op middelhoog vuur en doe de walnoten en pompoenpitten in de pan. Deze bak je kort aan zodat ze knapperig en warm zijn.
 3.  Haal de geitenkaas uit de verpakking en zorg dat je handen helemaal schoon zijn (dus geen bietensap er meer aan!).
 4. Rol bolletjes van de geitenkaas, ik maakte ze van een half plakje. Leg de bolletjes op een bord apart.
 5. Knip ongeveer de helft van de Cress af uit de verpakking en leg deze op een snijplank. Voor dit recept gebruik ik alleen de bovenkant van de tuinkers. Dus het echte groen.
 6. Spreid de tuinkers uit en rol de bolletjes geitenkaas erdoor heen. Doe dit met de helft van de bolletjes. Gooi de overige tuinkers niet weg, deze gebruik je straks al garnering. Zet de bolletjes nog even apart op een bord.
 7. Pak de bieten erbij en snij deze met een kaasschaaf in dunne plakjes. Gebruik eerst ongeveer 2 grote bieten, dan kun je altijd nog bijsnijden.
 8. Nu heb je alle ingrediënten klaar, hopelijk ben je de walnoten niet vergeten van het vuur te halen 😉 Zet de borden klaar om deze op te maken.
 9. Begin met het neerleggen van de bieten in een mooi rondje en vul de binnenkant op met plakjes. Je mag best wat lagen over elkaar gebruiken, ze zijn zo lekker bij de geitenkaas.
 10. Strooi vervolgens de walnoten en pompoenpitten over de carpaccio en leg de balletjes met geitenkaas erop. Strooi de laatste tuinkers erover voor een mooi (en lekker) effect.
 11. Voeg eventueel de crema di balsamico toe in kleine druppels rondom je carpaccio.

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *