RECEPT: Blueberry Lemoncake

Ik ben dol op blauwe bessen en houd van luchtige frisse cake en bij dit recept komen deze samen tot een heerlijk eindresultaat! Proef de smaak van de Lente en geniet verantwoord en lekker van deze cake!

20160321_204957

Ingrediënten

  • 1 cup amandelmeel
  • 1/2 cup rijstmeel
  • snufje zout
  • 1 tl pure vanille
  • 50 gram roomboter (gesmolten)  ghee of kokosolie kan ook
  • 1 cup blauwe bessen
  • 1 cup kokosbloesemsuiker
  • 4 eieren
  • 1 cup griekse yoghurt
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • geraspte citroen van 1 citroen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden;
  • Doe eerst alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom, doe daarna de natte ingrediënten erbij en roer goed door;
  • Doe als laatste de blauwe bessen erbij en doe het beslag in een cakevorm (invetten of bakpapier erin leggen);
  • Doe de cake 50 min in de oven en kijk goed of hij erna klaar is of nog even moet, dit kan bij iedere oven verschillend zijn en test je met een satéprikker. Je kunt dan zien of het blijft plakken of niet, zo niet dan is de cake goed.

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *