RECEPT: Cheesecake met pepernoten & mandarijn

Cheesecake

Op zoek naar wat lekkers bij de koffie met Sinterklaas avond? Maak dan deze cheesecake met pepernoten en mandarijn! Deze cheesecake is hier een grote hit en een mooie manier om van de extra pepernoten af te komen šŸ˜‰

Menig kinderhartje klopt de komende week vol verwachting vanwege Sinterklaas. Ze mogen hun schoen zetten, mooie pieten pakken komen uit de kast en tot slot Sinterklaas avond. Omdat ik graag ook mijn eigen hart sneller laat kloppen heb ik een speciale sint variant gemaakt van de klassieke cheesecake. Door de mandarijn en pepernoten toe te voegen krijgt de taart een frisse en typische sint smaak!

Benodigdheden:

  • 200 gram pepernoten
  • 100 gram boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 vanillestokje
  • 600 gram Mon Chou
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 125 gram crĆØme fraĆ®che
  • 4 mandarijnen

TIP:Ā Zorg ervoor dat al je ingrediĆ«nten op kamertemperatuur zijn. Op deze manier mengen de ingrediĆ«nten het beste en krijg je geen klontjes van de roomkaas in je beslag. Daarnaast kun je de witte basterdsuiker ook vervangen door een suikervariant van Stevia.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. TIP: Trek het bakpapier om de onderkant heen en maak je springvorm vast. Zo klem je het papier tussen de vorm.
  2. Maal de pepernoten in een keukenmachine fijn. Heb je deze niet? Maak ze dan klein met een vijzel of doe ze in een theedoek. Maak een knoop in de theedoek en sla de pepernoten klein met eenĀ deegroller of lege fles.
  3. Smelt de boter in een pan en voeg hieraan de pepernootkruimels en de kaneel toe. Roer dit goed door elkaar.
  4. Verdeel het mengsel over de vorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast.
  5. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit en doe dit in een grote mengkom.
  6. Voeg de Mon Chou, bloem, suiker, en crĆØme fraĆ®che toe bij de vanille en meng tot een glad mengsel. Gebruik hiervoor de keukenmachine of mixer.
  7. Heb je een glad mengsel gekregen, voeg danĀ Ć©Ć©n voorĀ Ć©Ć©n de eieren toe aan het mengsel.
  8. Rasp de schil van 3 tot 4 mandarijnen. Was deze eerst goed! Voeg dit toe aan het mengsel en knijp 1 mandarijn in je hand fijn boven de kom.
  9. Schep dit mengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de taart ongeveer 1,5 uur in het midden van de oven. Is hij klaar? Laat hem dan in de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
  10. Zet de cheesecake in de koelkast voor tenminste 4 uur.
  11. Versier de cheesecake met pepernoten of mandarijnen voor een extra feestelijke aankleding!

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *