RECEPT: Courgetti met kip en tapenade

Persoonlijk vind ik dat er niets mis is met een beetje pasta, maar door courgetti te maken en te vervangen voor spaghetti sliertjes krijg je snel extra groenten binnen en het ligt niet zo zwaar op de maag. Perfect dus als je nog gaat sporten of een drukke avond hebt.

Persoonlijk heb ik de pasta niet gemist en ook bij kinderen is dit recept een grote hit! Ze eten ongemerkt veel groenten en dat is altijd mooi meegenomen toch ­čśë

Het recept is vrij simpel en zeker de moeite waard om een spiraalsnijder aan te schaffen. TIP: De spiraalsnijder gebruik ik ook om wortels en komkommer te snijden voor de salade! Het ziet er leuk uit en is makkelijk in een bakje te doen.

WAT HEB JE NODIG VOOR 2 VOLWASSENEN EN EEN MINI:
 • 2 courgettes
 • 1 potje rode tapenade
 • 2 kipfilets
 • zakje gemende rucola melange
 • paar plakken rauwe ham (beetje dikke plakken)
 • flinke hand Parmezaanse kaas
 • peper en zout
 • Optioneel: een handje pijnboompitten
AAN DE SLAG:
 1. Snij de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom met 2 eetlepels tapenade. Roer goed door en laat even staan.
 2. Was de courgette en maak met een kaasschaaf dunne plakken. Leg deze op elkaar zodra je ze afsnijd. Het midden van de courgette kun je niet goed gebruiken, zodra de plakken niet soepel meer eraf gaan kun je de rest van de courgette even apart leggen.
 3. Snij de stapeltjes courgette in de lengte in dunne repen, een soort spaghetti slierten dus┬á­čÖé
 4. Zet een grote wok op het vuur en doe hier wat olijfolie in. Bak de kipstukjes zachtjes gaar.
 5. Kook ondertussen wat water om de courgette even in te koken. Zodra de kip gaar is doe je de courgette voor 1 minuutje in de pan met kokend water. Giet de courgette af en laat even uitlekken.
 6. Zet ondertussen en pan op het vuur om de rauwe ham in te bakken, bak deze tot hij lekker knapperig is.
 7. Alle ingredi├źnten zijn nu gekookt en gebakken. Zet de wok weer op het vuur en doe de courgette bij de kip. Meng dit goed door elkaar en voeg de rest van de tapenade toe.
 8. Zodra dit mengsel goed is gemengd leg je op de borden een flinke hand sla. Hierop schep je het courgetti kip mengsel en leg de plakken rauwe ham erboven op. Maak af met een goede hand Parmezaanse kaas en peper en zout.

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *