RECEPT: Courgetti Pasta Pesto

Misschien ken je het wel. Courgetti! Het is een combinatie tussen spaghetti en courgette. Ongelofelijk lekker, gezond, perfect voor de warme dagen en makkelijk te maken!

Wat ik het lekkerst vind is om deze pasta raw te eten. Courgette is rijk aan vitamine B en C en je kunt het gewoon rauw opeten! Vooral tijdens de wat warmere dagen zoals we laatst hebben gehad is het heerlijk om het rauw te eten, omdat het dan lekker koud en verfrissend smaakt. Daarnaast is courgetti gemakkelijk te maken. Wel is het handig als je een spiraalsnijder hebt, want hiermee maak je mooie slierten à la spaghetti style. Dit kun je heel makkelijk online bestellen voor een laag prijsje! Je hebt ook handige apparaten die automatisch spaghettislierten kan maken van courgette, maar dit is uiteraard wel wat duurder. Ik heb een kleine groente en fruit snijder waarbij je zelf de slierten moet maken en dit werkt prima! 

Dit recept is best een simpel recept! Het gerecht bestaat vooral uit groente en dus heb je hierdoor sowieso je dosis vitaminen en mineralen te pakken. Je zult het misschien niet verwachten, maar nadat je de courgetti op hebt zit je voller dan je denkt! Het vult dus aardig goed en hierdoor heb je ook minder snel de kans om naar een ongezonde snack te grijpen. Voor dit recept gebruik ik een heerlijke (vegan) pesto van de AH dat natuurlijk de basis vormt van deze courgetti pasta pesto!

Benodigdheden:

  • 2 courgette
  • ½ broccoli
  • 2 el olijfolie
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl paprikapoeder
  • 1 kop cherry tomaatjes
  • 3 el pesto
  • 6 olijven
  • 1 avocado
  • Handje pompoenpitten
  • Snufje peper
  • Paar basilicumblaadjes
  • Spiraalsnijder

Bereidingswijze:
Als je een spiraalsnijder hebt haal dan de 2 courgettes erdoorheen. Als je geen spiraalsnijder hebt dan kun je ook met een mes hele dunne strookjes snijden in de lengte van de courgette.  Snijd de broccoli in kleine stukken en marineer deze met de olijfolie, knoflookpoeder en paprikapoeder. Vervolgens laat je de broccoli een paar minuten grillen in een grilpan of bakken in een wokpan. Verwarm de courgetti ook een paar minuten in een grote pan met wat olijfolie. Roer de broccoli en courgetti regelmatig om. Zodra dit klaar is zet je de courgetti apart in een grote saladekom. Roer hier de pesto doorheen, cherry tomaatjes, pompoenpitten en olijven. Zodra de broccoli klaar is met grillen roer je de broccoli ook door je courgetti. Verdeel de courgetti op 2 borden. Snijd de avocado door de helft en verdeel dit in plakjes over de twee gerechtjes. Tot slot versier je de courgetti met wat basilicumblaadjes!

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *