RECEPT: Eiwitrijke Matcha wafels met chocolade

Om aan een goede hoeveelheid eiwitten te komen gebruik ik soms proteïne poeders. Voor dit recept gebruik ik de Soy Protein Isolate van My Protein. Wanneer je geen proteïne poeder wil gebruiken kan je ook een matcha poeder aanschaffen en deze gebruiken.

Ingrediënten (voor 3 wafels):

  • 50 gram havermout
  • 20 gram matcha eiwitpoeder
  • 75 ml (plantaardige) melk
  • 2 gram bakpoeder
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 5 á 10 gram chocolade

Bereidingswijze

Zet het wafelijzer aan en vet deze in met olie. Ondertussen maak je het beslag. Voor het beslag maal je eerst de havermout fijn, vervolgens voeg je het eiwitpoeder en het bakpoeder toe. Mix dit door elkaar. Nu voeg je het ei, de banaan en de melk toe. Mix tot een glad geheel.

Schep het beslag in het wafelijzer, de wafels zijn klaar wanneer het lampje gaat branden (of juist wanneer deze uitgaat, afhankelijk van het wafelijzer). De wafels zijn gaar, wanneer je ze gemakkelijk uit het wafelijzer kan tillen. Als de wafels blijven plakken laat ze dan nog iets langer in het wafelijzer zitten. Top de wafels met de chocolade, wat plakjes banaan en eventueel met wat honing, noten of (soja)yoghurt.

Enjoy!

Receive Updates

No spam guarantee.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *