RECEPT: Fruitige lente ijsjes

Alleen in de zomer ijsjes eten? Nee, hoor! Zo hebben we kort geleden gemerkt dat het ook in de lente zomers weer kan zijn en dus perfect ijsjesweer! Met dit simpele recept kun je in een handomdraai de lekkerste fruitijsjes maken.

Eind volgende week wordt er opnieuw lekker weer opgegeven. Misschien niet zo heel warm als laatst, maar zeker mooi weer voor een ijsje! Het valt eigenlijk wel mee hoeveel ijsjes ik eet in de zomer. De laatste tijd maak ik vooral mijn eigen ijs. Eigenlijk sinds vorig jaar. Aan de andere kant, zie ik veel nieuwe ijssoorten in de supermarkt verschijnen en dan met name plantaardige. Zelf eet ik 100% plantaardig en daarom was ik ook razend enthousiast met het nieuws dat er vegan B&J’s in de supermarkten verscheen. Daarnaast is de vegan Cornetto ijs nu ook verkrijgbaar in de supermarkten. Super leuk allemaal! Ook al ben ik heel blij over het feit dat er steeds meer plantaardige opties verschijnen in de supermarkten, koop ik het toch niet zo vaak. Waarom? Ik heb alle drie de varianten uitgeprobeerd van de vegan B&J’s en ook al is het goddelijk lekker, er hangt wel een prijskaartje aan helaas. Daarnaast blijft het ongezond, ook al is het vegan. Vegan hoeft niet per se gezond te zijn. Er zit nog genoeg troep in wat niet bepaald goed voor je is. Om deze twee redenen eet ik toch liever mijn zelfgemaakte ijs dan de supermarkt ijsjes of van een ijskraam.

Een paar weken geleden heb ik bij de Pipoos in Dordrecht super leuke ijsvormpjes gekocht (tip, tip!) waar je de mooiste ijsjes mee kunt maken! Ingewikkeld is het zeker niet. Zodra je ijsvormpjes in huis hebt kun je zelf bepalen wat voor ijsjes je ermee wilt maken. Voor dit recept heb ik lekkere zoete fruit gekozen en slechts drie simpele ingrediënten!

Lente fruitijsjes (8 stuks)

Wat:

  • 1 rijpe mango
  • 1 ½ kop kokoswater
  • 2 el agave siroop (of honing)
  • Plakjes aardbei
  • Plakjes kiwi

 

Hoe:

Was en schil de mango. Snijd het in stukken en meng het samen met de kokoswater in een smoothieblender. Giet hier de siroop in en mix het voor een minuutje samen. Was en snijd de rest van het fruit en voeg deze in je ijsvormpjes toe. Ik heb in 4 ijsjes 2 plakjes aardbeien toegevoegd en in de rest 2 plakjes kiwi. Giet vervolgens het fruitwater in de ijsvormpjes. Steek de houten stokjes erin en klaar ben je!

Geniet ervan!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *