RECEPT: Gevulde pompoensalade met zwarte bonen en Mustard cress + avocado topping

Deze salade is echt waanzinnig lekker en vol van smaak! Hij vult enorm en is dan ook gemaakt voor 2 personen of je laat een portie over voor de volgende dag. De avocado topping maakt het een lekker geheel en de salade heeft naast winterse smaken ook een tropisch vleugje door de smaak van limoen. Ga jij hem ook maken?

Ingredienten:

  • 1 fles pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje peper en zout
  • 150 gram zwarte bonen
  • 125 gram mais
  • wat lente uit of je kunt een kleine rode ui gebruiken als je het wat pittiger wilt
  • 1 avocado
  • 1 bakje Mustard cress
  • 1 limoen
  • 1/3 rode spitskool

Bereidingswijze:

  • Doe de pompoen in een grote pan met water om alvast te garen;
  • Snijd na 10 min koken de pompoen door midden en haal de pitjes eruit en leg deze even in de oven ( 15 min op 200 graden);
  • Snijd de rode spitskool fijn;
  • Doe de olijfolie in een koekenpan en doe daar de bonen, rode spitskool, mais, peper en zout en (lente)ui erin en doe er nog een half geperste limoen overheen en een half bakje Mustard cress;
  • Maak de avocado fijn met wat peper, zout en een half geperste limoen en roer dit goed door elkaar zodat het een heerlijke topping wordt;
  • Haal de pompoen uit de oven als deze goed gaar is (anders nog iets langer in de oven), doe de vulling erover heen samen met de andere helft van de Mustard cress en eet het heerlijk met de avocado topping eroverheen op, jammie!

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *