RECEPT: Havermout pannenkoekjes

Als je besluit om een andere weg in te slaan met eten en in dit geval plantaardig eten komt er wel veel bij kijken, vooral etiket lezen is lastig in het begin maar er zijn veel websites die je overzichtelijk kunnen helpen. Ik reken hierbij vooral Google om alles te vinden. Wat je natuurlijk niet nodig hebt als je alles lekker vers maakt, dan weet je precies wat er in zit en zonder e-nummers en verborgen suikers. Ook zal ik jullie op weg helpen met lekkere recepten en tips iedere maand.

Havermoutpannenkoekjes (6 stuks)

  • 200 ml havermelk
  • 80 a 90 gr havermout (kijk even hoe dik het beslag wordt, deze mag iets dikker zijn dan wat je gewend bent met pannenkoekbeslag)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 3 eetlepels gemalen lijnzaad
  • 3 eetlepels warm water
  • Beetje plantaardige olie om in te bakken

Voor garnering

  • plantaardige yoghurt (bv alphro yoghurt vanille)
  • vers fruit
  • blender of staafmixer

 

Bereidingswijze

  • meng eerst de lijnzaad met het water en zet apart. Doe de rest van de ingrediënten in een blender en voeg als laatste de lijnzaad toe. Mix alles in een blender tot beslag
  • Verhit in een pan olie en bak per keer 3 kleine pannenkoekjes. Er komen er ongeveer 6 uit. Wanneer ze goes aangedikt zijn kun je ze omkeren, denk je dat het te hard gaat zet het gas laag.
  • stapel ze op een bord, en garneer naar smaak. Mijn favoriet is met yoghurt en vers fruit.

Tip:

Je kunt ook door het beslag rozijntjes en stukjes appels roeren en dan bakken. en garneren met wat ongezouten amandelen.

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *