RECEPT: Heerlijke zoete aardappel uit de oven met kikkererwten, mozzarella en Atsina Cress

Wow! Dat zo’n simpel gerecht zo lekker kan zijn. Ik maakt het afgelopen weekend en het was echt een feestje! Het smaakte heerlijk en daarom deel ik het graag met jullie. Ga jij het ook maken?

Ingrediënten voor 1-2- personen:

  • 1 grote zoete aardappel
  • extra virgin olijfolie
  • Marokkaanse kruiden (je kunt ook eigen kruiden gebruiken)
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 bakje Atsina Cress
  • beetje peper en zout naar smaak
  • 1 bolletje mozzarella

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden;
  • Pak een ovenschaal en snijd de zoete aardappel door midden en leg deze op de ingevette ovenschaal (dit kan met olijfolie of kokosolie)
  • Doe er wat kruiden en peper en zout naar smaak overheen en een klein beetje olijfolie;
  • Doe er vervolgens de kikkererwten overheen en doe het geheel zo’n 20 min in de oven;
  • Haal de ovenschaal eruit en snijd het bolletje mozzarella fijn en leg deze over de zoete aardappel en doe er vervolgens heerlijke Atsina Cress overheen en nog even 5 min in de oven (totdat de mozzarella gesmolten is);
  • Haal de ovenschaal uit de oven en plaats het op een bord en geniet met wat heerlijke frisse salade van dit heerlijke gerecht.

Eet smakelijk!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *