RECEPT: Indiase Groentesoep

Wat is er heerlijker met dit koude weer dan een kop heerlijke soep? Maak deze heerlijke Indiase groentesoep eens en ervaar een ware smaaksensatie! 

Low fat – plantbased – vegan

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm stuk gember (duim dikte)
  • 1 courgette
  • 1 puntpaprika
  • 1 zoete aardappel
  • ½ flespompoen
  • 1 wortel
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl garam masala
  • 1 mespunt komijnzaad
  • ½ tl korianderzaad
  • evt. mespuntje assoefetida kruiden
  • sap van 1 limoen
  • peper
  • bosui en verse koriander voor de garnering

Bereiding

  • In een soeppan: bak de knoflook, ui en gember aan in een klein scheutje water (of olie, maar water is gezonder), in circa 5 minuten.
  • Voeg de rest van de gesneden groeten toe samen met de kruiden & specerijen en bak dit ongeveer 7 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg water toe totdat alles net een beetje onder staat en laat alles 20 minuten koken op een laag vuurtje totdat het gaar is.
  • Zet het vuur uit en pureer alles met een staafmixer in de pan tot een gladde soep.
  • Voeg eventueel nog wat water toe om het te verdunnen als je deze te dik vindt.
  • Voeg limoen en peper toe naar smaak.
  • Laat het geheel nog 15 minuutjes zachtjes pruttelen.

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *