RECEPT: Knoflook Zoete Aardappel Frietjes met Avocado Humus dip

Heb jij in het weekend ook zo’n trek in frietjes? Ga dan voor deze gezonde variant van zoete aardappel met heerlijke avocado humus dip en je wilt niets liever meer!

Low fat – plantbased – vegan

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • paprika poeder (mild)
  • evt. peper/zee zout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 220 graden C.
  • Was de zoete aardappel en snijd er frieten van.
  • Versnipper de knoflook en mix de frieten met de andere ingrediënten in een grote kom.
  • Leg bak papier op een bakplaat en verdeel de frietjes over de bakplaat.
  • Bak de frieten in een voorverwarmde oven voor 30-40 minuten totdat ze zacht zijn van binnen en knapperig van buiten.

Avocado dip

Ingrediënten:

  • ¼ cup kikkererwten
  • 1 tl tahin (sesam pasta)
  • ½ avocado
  • snuf kerrie poeder (mild)
  • een aantal druppels verse limoen sap
  • peper
  • scheutje water
  • evt. zee zout

Bereiding

Heel simpel, mix alle ingrediënten met een staafmixer of een vork en voeg eventueel meer of minder toe van de ingrediënten naar smaak.

Eet smakelijk!

Bewaren

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *