RECEPT: Paaseitjes van dadels, noten, citroen en kokosrasp

Komend weekend is het Pasen en ik moet toegeven dat ook ik in de verleiding kom om me vol te eten aan (goede) chocolade-eitjes. Daarom bedacht ik een alternatief. De combinatie van kokos en citroen geeft deze eitjes een frisse smaak die goed past bij de lente. Je maakt deze guiltfree snack binnen enkele minuten!

Ingrediënten

  • 150 gram noten (ik gebruikte ongebrande cashews)
  • 15 dadels
  • 50 ml citroensap
  • 50 gram kokosrasp
  • Nog wat extra kokosrasp voor de topping

Ber-ei-ding

Doe de noten in je keukenmachine en laat ongeveer een halve minuut draaien. Doe vervolgens de dadels, het citroensap en de kokosrasp erbij en laat draaien tot je een plakkerig mengsel hebt. Vorm met je handen het mengsel tot eitjes en maak deze af door ze door een schaaltje met kokosrasp te rollen. Voor het beste resultaat laat je de eitjes nog een uurtje opstijven in de vriezer. Daarna kun je de eitjes in de koelkast bewaren.

FIJNE PAASDAGEN!

 

Bewaren

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *