RECEPT: Pepernoten fudge met mandarijn

Pepernoten Fudge
Pepernoten Fudge

Volgende week is het weer zover! Dan brengt de goede Sint een bezoek aan Nederland, en dat moeten we vieren! Deze pepernoten fudge is een heel goed excuus om eens zelf de keuken in te duiken en wat lekkers te maken voor de intocht. Fudge is makkelijk zelf te maken en heeft een vrij hoog wauw gehalte! Zeker eens de moeite dus om deze te maken. Je kunt er echt van alles doorheen doen als de basis maar gelijk blijft, probeer ook eens dit recept met extra Sint snoep erdoor. Een beetje fout, maar wel feestelijk!

Uit dit recept haal je ongeveer 20-25 stukjes. Ik snij ze niet zo heel groot omdat het erg machtig is. Perfect dus om uit te delen tijdens de intocht of lekker bij de thee.

Benodigdheden:

  • 1 blikje (397 gram)  gecondenseerde melk (dit vind je bij de koffiemelk in de supermarkt)
  • 400 gram pure chocolade (ik gebruik Verkade)
  • 3 mandarijnen, liefst met stevige dikke schil
  • 125 gram pepernoten + extra ter decoratie
  • 1 theelepel koekkruiden (deze staat in de supermarkt tussen de kruiden)

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een kleine vorm (ong 20×12) met bakpapier.
  2. Verwarm op een laag vuur in een steelpannetje het blikje gecondenseerde melk. Zet het vuur niet te hoog, liever wat rustiger dan dat je de melk en chocolade verpest.
  3. Snij of breek grove stukken van je chocolade en voeg deze toe aan de melk.
  4. Roer dit goed en wacht tot de chocolade smelt, let op dat je deze niet te warm maakt!
  5. Was en rasp ondertussen de mandarijnen. Let op, de smaak proef je best goed dus wees niet te enthousiast. Een theelepel is voldoende, naar smaak kun je altijd meer of minder toevoegen.
  6. Als de chocolade gesmolten is voeg je de theelepel koekkruiden toe en roer dit goed door.
  7. Zet het vuur uit en voeg de pepernoten en mandarijnrasp toe.  Roer dit goed en vlug door je mengsel.
  8. Stort het mengsel in je bakvorm en druk met een spatel of lepel een beetje aan en zorg dat je het goed verdeelt.
  9. Strooi er wat extra rasp over en druk de overige pepernoten in het mengsel.
  10. Laat 1 uur afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens nog 2 uur in de koelkast.
  11. De fudge is ongeveer een week goed te houden in een goed afgesloten bak in de koelkast, mocht je in staat zijn niet de hele bak in 1 keer op te eten 🙂

Eet smakelijk en maak er deze keer een heerlijk avondje van en geniet zonder schuldgevoel van een stukje heerlijke pepernotenfudge met manderijn!

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *