RECEPT: Pittige groene papayasalade

Ben jij een liefhebber van de Aziatische keuken en deins je niet terug voor wat pit? Dan is deze groene papayasalade misschien wel wat voor jou! Zoet, zuur, zout en pittig komen heerlijk samen!

Ingrediënten:

• Halve winterpeen
• 1 mango
• 1 groene papaya (toko)
• 1 rode peper
• 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
• 2 eetlepels Thaise vissaus
• Sap van een halve limoen
• Handje cashewnoten
• Handje koriander

Bereiding:

• Schil de wortel en papaya en rasp ze in dunne reepjes met de keukenmachine of handrasp
• Meng voor de dressing de vissaus, met gesneden stukjes peper (inclusief pitjes), de suiker het limoensap
• Meng de wortel, papaya en de dressing in een grote schaal door elkaar
• Schil de mango, snijd de ene helft in kleine blokjes en meng door de salade
• Snijd de andere helft van de mango in waaiertjes en verdeel deze over de salade
• Maak de salade af door er een flinke hand cashewnoten en wat koriander over te strooien

Serveer de salade als bijgerecht bij een noodlegerecht als padthai of bij vlees, vis of garnalenspiesjes!

Tip: Vegan? Vervang de vissaus door tamarinde of sojasaus!

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *