RECEPT: Risotto met champignons en tijm

Dit is een fantastisch herfstgerecht! Risotto met champignons en tijm. Ik ben gek op rijst en als het op de menukaart staat dan kies ik daar 9 van de 10 keer voor. Thuis heb ik het een aantal keer geprobeerd te maken, maar het lukte steeds niet. Een vriend van mij die ontzettend goed kan koken heeft mij een keer aangeboden om het mij te leren. Wat ik daar van heb geleerd is dat het heel belangrijk is dat je er continu bij blijft. Dus mocht je denken dat je even tussendoor kunt bellen, appen, Netflixen, of wat kunt opruimen, weet dat mutlitasken afbreuk doet dat aan de aandacht en dus ook liefde die dit gerecht vereist. 

Ingredienten:

  • 250 gram kastanjechampignons
  • Heel veel takjes tijm
  • Geraspte Parmezaanse kaas.
  • 300 gram risottorijst
  • 2 sjalotjes
  • 1 liter bouillon
  • 4 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Maak van tevoren een heldere bouillon. Je kunt deze heel simpel maken met bouillontabletten, maar als je meer tijd hebt dan kun je ook een zelf getrokken bouillon maken.
  2. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook in fijne stukjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  4. Verwijder de harde steeltjes van de tijm.
  5. Verhit de boter en fruit de ui en knoflook een paar minuutjes.
  6. Voeg de rijst toe en schep er warme bouillon bij zodat de rijst onder staat. Laat de rijst 15 minuten op laag vuur koken.
  7. Voeg daarna de champignons en tijm toe. Breng het op smaak met zwarte peper.
  8. Vanaf hier is het aftasten hoeveel bouillon nodig is. Schep er nog een beetje bouillon bij en proef tussendoor hoe gaar de rijst is.
  9. Als je denkt dat het bijna klaar is voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer je dat door de risotto.
  10. Schep de risotto op een bord en serveer het met de geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *