RECEPT: Stevige volledig plantaardige erwtensoep

Waar denk jij aan bij winterweer? Grote kans dat één van de dingen die nu bij je opkomen ‘snert’ is. Oerhollandse dampend hete stevige erwtensoep. Gezond? Tja, dat hangt er vanaf. Als je déze variant maakt zeker wel! Mét rookachtige smaak, zodat zelfs de rookworstliefhebber zijn vlees niet per se mist. Laat die sneeuw maar vallen, tijd voor snert!

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 5 koppen groentebouillon (later eventueel meer toevoegen)
  • 1 wortel
  • 1 selderijstengel
  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • Gerookt paprikapoeder naar smaak
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje zwarte peper
  • Knoflookcress ter garnering

Bereidingswijze

  • Zet de spliterwten in een grote pan met de bouillon op het vuur.
  • Snijd de wortel & selderij in blokjes en de ui & knoflook fijn.
  • Voeg de groenten, kruiden en het laurierblad toe aan de soep.
  • Laat zo minimaal een half uur koken.
  • Check na een half uur hoe ver de soep gevorderd is: als de spliterwten nog niet helemaal fijn zijn maar de soep wel al dik is, voeg dan wat extra water of bouillon toe.
  • Breng op smaak met cayennepeper, zwarte peper & gerookt paprikapoeder. Juist de paprikapoeder geeft de authentieke smaak van erwtensoep, dus voeg gerust een flinke hoeveelheid toe maar proef vooral tussendoor of het naar jouw smaak is.
  • Laat de soep verder pruttelen totdat alle spliterwten kapot zijn en je soep eruit ziet zoals voor jou snert eruit hoort te zien.
  • Garneer met knoflookcress voor een extra culinaire touch en een fris knoflooksmaakje!

Eet smakelijk!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *