RECEPT: Strawberry Chocolate Muffins

Dit recept heeft een speciaal plekje in mijn hart. In 2016 kwam dit recept namelijk in het Quaker Ontbijtboek! Heel tof en omdat deze muffins zo lekker zijn moet ik het recept wel met jullie delen. Het recept is ondertussen iets aangepast, waardoor ze nog lekkerder zijn! Deze muffins zijn heerlijk om mee te ontbijten als je wat meer tijd hebt, maar ze doen het ook erg goed als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 100 gram aardbeien
  • 10 gram pecannoten
  • 60 ml havermelk (of een ander soort melk)
  • 2 gram bakpoeder
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 gram chocoladepasta of chocolade (ik gebruikte WheyChoco van Body & Fit)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de havermout fijn tot meel. Doe het havermeel samen met de melk, het bakpoeder, de banaan en het ei in een keukenmachine en mix tot een glad beslag. Schep één eetlepel beslag in een muffinvorm, schep hier vervolgens wat chocoladepasta op en daarna weer een schep van het beslag.

Wanneer je chocolade gebruikt in plaats van chocoladepasta schep dan één eetlepel beslag in een muffinvorm, leg hier vervolgens een stukje chocolade op en schep hier weer beslag overheen.

Ga door tot het beslag op is. Zet de muffinvormpjes zo’n 25 tot 30 minuten in de oven. Wanneer de muffins klaar zijn top je ze met de aardbeien.

Enjoy!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *