RECEPT: Vegetarische zoete aardappelsalade met cottage cheese

zoete aardappelsalade

Voor salades kun je mij altijd wakker maken. Als lunchgerecht, maaltijdsalade of als bijgerecht: I like it all! Om toch een beetje de variatie erin te houden, probeer ik steeds iets nieuws uit. En (bijna) altijd een skinny variant. Deze keer stond een zoete aardappelsalade op het menu. Lekker als lunchgerecht of bijvoorbeeld als bijgerecht bij de barbecue.

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 1 zoete aardappel
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 10 zwarte olijven
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 2 augurken
  • 1 rode ui
  • 100 gram cottage cheese (light)
  • extra vergine olijfolie
  • peper & zout

Zo maak je het

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Kook de zoete aardappel beetgaar in ongeveer 10 minuten. Giet af en laat even uitlekken.

Pel en snipper de rode ui. Snijd de paprika, tomaten, komkommer en augurk in kleine blokjes en doe deze, samen met de kappertjes, bij de zoete aardappel. Halveer de zwarte olijven en voeg deze ook toe. Roer het geheel goed door en maak het op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Maak het af met een flinke schep cottage cheese (light).

Geniet van je slanke zoete aardappelsalade!

Voedingswaarden per portie
260 Kcal

10,9 gram vet
26,7 gram koolhydraten
9,6 gram eiwit

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Receive Updates

No spam guarantee.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *