SPECIAL: Een brief aan alle lezende vrouwen van Boost your Health

 

Vandaag schrijf ik je een brief. Ik wil je namelijk heel veel schrijven! Zoveel, dat ik eigenlijk niet zo goed weet waar ik moet beginnen. Ik wil je ik ieder geval al bedanken dat je deze brief hebt geopend. Wil je er echt even voor gaan zitten wat ik je verder allemaal te zeggen heb? Ik moet namelijk mijn hart luchten…

 Ik denk namelijk dat je niet door hebt hoe ongelooflijk moedig je bent. Hoe moeilijk je dagen soms ook kunnen zijn, je slaat je erdoorheen. Je gaat door, ook al vraag jij je misschien af voor wie en waarom je het misschien allemaal doet? Ondanks dat, zit je er nog steeds en lees je deze brief. Om die reden heb ik bewondering voor je. 

 

Op de momenten dat jij je gelukkig en goed voelt, straal je! En toen ik je zag, dacht ik: ‘Wauw, wat een prachtvrouw ben jij zeg!’ Wat een geluk hebben de mensen uit jouw omgeving met zo iemand als jij. Jouw warmte, jouw lach, het is zo bijzonder als we zulke geluksmomenten met elkaar mogen beleven en delen. Ik kan ook echt intens genieten als ik foto’s voorbij zie komen op social media, de vrolijkheid is gewoon echt aanstekelijk. Zelfs als ik me even verdrietig voel, word ik gewoon even opgevrolijkt door jou aan de andere kant van het land. 

 

Maar vergeet ook niet dat je af en toe verdrietig mag zijn. In het leven zit niet alles mee. Verliezen we mensen die ons dierbaar zijn, raken we banen kwijt, gaan relaties stuk, krijgen we te maken met allerlei problemen. Soms zelfs zo heftig dat je het leven niet meer ziet zitten. Dat je niet meer weet hoe je verder moet. Op zulke momenten mag je ook bij mij komen, want ik wil er ook voor je zijn. Je hoeft je verdriet niet alleen te dragen. Ik kan je niet altijd snappen, je pijn niet altijd wegnemen, maar ik kan je wel ondersteunen en een luisterend oor bieden. Je bent zo waardevol! 

 

Pas nog was ik boos. Boos op mezelf, want ik had gefaald voor mijn gevoel. Ik geloof dat dit iets is wat we wel herkennen. Het snel heel goed willen doen en moeite hebben met loslaten. Nou en toen kreeg ik feedback dat ik iets anders had kunnen aanpakken en weet je wat ik deed? Niets! Ik dacht alleen maar: ‘Ja, diegene heeft gelijk!’ Het voelde alsof ik niets kon.. Ja dat is mijn valkuil. Maar als jij het zou zeggen, dan zou ik tegen jou zeggen: ‘Echt, een foutje maken kan heus geen kwaad hoor. Dat is menselijk! Je wordt er niet minder om!’ Als je boos bent: gooi het eruit! Durf sorry te zeggen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag. Ik vind het zo mooi om te zien hoe je daarin groeit! 

 

En echt, om een mooie en waardevolle vrouw te zijn hoef je helemaal niet de slankste, fitste en knapste van Nederland te zijn. Dat betekent dus niet: 1.75 meter lang, kledingmaat 36, 60 kilogram, blond haar en bruine ogen, een baan, getrouwd, etc. Je bent als vrouw mooi op je eigen manier. Omdat er maar een is zoals jij, ben je al uniek! Je hebt talenten en eigenschappen die jou kenmerken en onderscheiden van andere vrouwen. Daar kan ik jou aan herkennen. Jij bent jij. Jij bent oke. Wil je me beloven dat je dit onthoud? En je mag het met me delen op social media (@boostyourhealth en @anneliesx_). Gewoon om elkaar te laten weten hoe mooi je bent als vrouw. Ik hoop snel wat van je te horen. 

 

Veel liefs,

 

Annelies

Receive Updates

No spam guarantee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *