WORKOUT: Waarom jij nu moet starten met boksen!

Na 5 jaar dag in dag uit krachttraining te doen, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Niet dat ik krachttraining zomaar opgeef. Ik hou ervan om met gewichten te sleuren en het gaat me veel beter af dan hardlopen. Toch voel ik dat mijn lichaam vastgeroest raakt in die routine. Om die routine te doorbreken, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe hobby. Boksen!


Ik hou van pittige sporten waar ik mezelf kan uitdagen. Volgende week vertel ik je hoe mijn eerste boksles is gegaan. Vandaag vertel ik je waarom ook jij op boksles zou moeten gaan.

Kracht, cardio en flexibiliteit
Boksen is niet enkel doelloos op een bokszak slaan tot je begint te zweten. Een les bestaat uit verschillende delen. Je begint met een warming up en conditie training. Dan zijn er krachtoefeningen, leer je techniek, oefen je op een bokszak en ga je met elkaar sparren.
Er wordt geëindigd met rek- en stretchoefeningen. Bij boksen heb echt een volledige workout aangezien je je hele lichaam traint.

Een boost voor je zelfvertrouwen
Wanneer je gaat boksen, zal dat een invloed hebben op je zelfvertrouwen. Boksen is en blijft een gevechtssport waar je leert wat je moet doen om jezelf te verdedigen. Zo ga je je zekerder voelen en meer controle hebben over je lichaam en een situatie. Je zult je minder kwetsbaar voelen.

Een goede calorieverbrander
Omdat je je hele lichaam traint en zowel werkt aan je kracht als aan je conditie, zal je heel veel verbranden tijdens een boksles. Tijdens een uur boksen kun je al tussen de 500 en 800 kcal verbranden.

Clear your mind
Een zware dag gehad? Heb je er nood aan om je eens af te reageren? Ga dan boksen. Een hele les sta je rond te springen, heen en weer te slaan, … waardoor je amper de kans hebt om te lopen piekeren. Ook kun je je frustraties er op een gecontroleerde manier kwijt 😉

Heb jij weleens een les boksen gedaan? Of zou je dit graag willen?

Binnenkort organiseren wij een supergaaf “Kick your ass” event op 24 maart met daarin een gave boksclinic en handige info over gezonde voeding die bijdraagt aan jouw sportprestaties en herstel en tips om het afvallen makkelijker te maken. Kom jij ook? Check hier alle info!

Receive Updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *