Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Door weer en wind op de fiets

Door weer en wind op de fiets, wie is daar niet mee opgegroeid? Zolang ik mij kan heugen, is de fiets mijn belangrijkste vervoersmiddel. Op de fiets naar school, op de fiets naar mijn bijbaantje, op de fiets naar de kroeg en zelf nu ik op twaalf kilometer afstand van mijn werk woon, pak ik graag de fiets. Je staat nooit in de file, je haalt een lekkere frisse neus en ongemerkt doe je ook nog een lekkere workout.

Ook al is de klok al teruggezet en staat de winter voor de deur, het zijn geen redenen om de fiets in de schuur te laten staan, want juist in de herfst en de winter is de buitenlucht zo fijn en gezond.

Net zoals dat buiten sporten in de herfst en de winter om extra aanpassingen vraagt, is het ook belangrijk om rekening te houden met de kou en de duisternis op de fiets.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de veiligheid en zichtbaarheid. Ruim twintig procent van de ongelukken met fietser gebeuren in het donker, dus het kan geen kwaad om het nog een keer te benadrukken. Zorg dat je altijd met goede verlichting op pad gaat en dat je duidelijk zichtbaar bent voor het andere verkeer. Verlichting heb je in alle soorten, maten en prijsklassen en vind je bijvoorbeeld hier.

Deze zichtbaarheid vergroot je door bijvoorbeeld een reflecterende jas te dragen op de fiets. Waarschijnlijk kan je je die te grote lelijke hesjes van vroeger nog wel herinneren, maar dat hoeft gelukkig niet meer. Tegenwoordig is er hele mooie outdoor fietskleding die ruim reflecteren en bovendien wind- en waterdicht zijn, wat in de herfst en de winter zeker geen overbodige luxe is.

En word je onderweg verrast door een buitje hoef je je tegenwoordig niet meer terug te vallen op een poncho of een lelijke gele regenbroek. Merken als Endura en Vaude hebben de mooiste broeken die lekker zitten en helemaal waterdicht zijn. Daarnaast hebben Brooks en Camelbak hippe en waterdichte rugzakken waarin je je laptop en je make-up veilig kan meebrengen. Al deze spullen en veel meer mooie fietskleding en accessoires vind je onder andere in de webshop van Bikester.

Maar het allerfijnste aan op de fiets naar je werk gaan, is natuurlijk het fijne gevoel, dat wanneer je thuis komt je lekker kan opwarmen met een goed bakje koffie of een lekkere kop soep. Net zoals vroeger na school bij mama op de bank!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .